HomeΕΛΛΑΔΑΚυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε. Αντί να μας βγάλει από τα Μνημόνια, υπέγραψε δύο νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας απέτυχε. Αντί να μας βγάλει από τα Μνημόνια, υπέγραψε δύο νέα

«Σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σκληρή» κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση «έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία» ενώ ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να φέρει συμφωνία για το χρέος και να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και απέτυχε και στα δύο.

«Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας κάθε τρεις και λίγο αλλάζει γνώμη. Αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς».

«Η Κυβέρνηση», συνεχίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά υλοποιεί την επιστροφή στο παρελθόν. Χάθηκαν τρία χρόνια. Αντί να μας βγάλει από τα Μνημόνια υπέγραψε δύο νέα. Στο Δημόσιο τομέα αναβιώνουν οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Παράνομοι διορισμοί από το παράθυρο και συμβασιούχοι που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της Κυβέρνησης. Κομματισμός και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Και το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ‘80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά. Αντί να κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω, κολλημένη σε ιδεοληψίες που η ίδια η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν».

«Είμαστε με τους Έλληνες που θέλουν να πάνε μπροστά»

«Είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, θέλει λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι χώρους άκρατης κομματικοποίησης και διάλυσης, σύγχρονο σύστημα υγείας και όχι υποβαθμισμένους πελατειακούς χώρους. Είμαστε με τους Έλληνες που θέλουν να πάνε μπροστά και ψηλά, όχι με αυτούς που οδηγούν την κοινωνία στη φτωχοποίηση». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας.

Αναφερόμενος στο σκοπό της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, το Σάββατο 24 Ιουνίου και την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Ήρθα για να ακούσω τους πολίτες και να δω από κοντά τα προβλήματά τους. Να συναντήσω αγρότες, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε μικρές παραγωγικές μονάδες, να συζητήσω με απλούς πολίτες. Και σε όλους αυτούς να στείλω το μήνυμα ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να δώσει ξανά δουλειές, καλύτερα εισοδήματα και ελπίδα στα παιδιά της. Αρκεί να υπάρξει το σχέδιο και η βούληση να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται για να πάρει μπρος».

«Αυτό τον εναλλακτικό δρόμο έρχομαι να παρουσιάσω», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει: «Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με μικρότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, ενθάρρυνση επενδύσεων, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων που είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης των τελευταίων ετών. Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες και δεν με ενδιαφέρει πού ανήκαν πολιτικά στο παρελθόν. Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και πάμε μπροστά».

Για τον αγροτικό τομέα, ο κ. Μητσοτάκης αναπτύσσει τους τρεις πυλώνες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας. «Πρώτον», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης «την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεύτερον, τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και τρίτον, τη χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα μέσα από τα διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων δανειοδότησης. Θα το υλοποιήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που έχουμε ήδη παρουσιάσει και θα εξειδικεύσουμε στην πορεία του χρόνου».

Μιλώντας για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει: «Δεσμεύτηκα να κάνω πράξη την πραγματική ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα, αλλά θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν ένα νέο αέρα στην πολιτική. Με μια αξιόλογη προσωπική διαδρομή και διάθεση προσφοράς. Ένα μέρος εξ’ αυτών θα προέλθει από το μητρώο στελεχών του κόμματος, ένα νέο θεσμό που δημιουργήσαμε για να ενισχύσουμε την ανανέωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία εντός και του κόμματός μας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση