HomeHL-9“Καμπάνα” στον οδηγό…για το τροχαίο με τον Ηρακλειώτη δημοσιογράφο

“Καμπάνα” στον οδηγό…για το τροχαίο με τον Ηρακλειώτη δημοσιογράφο

Τον Αύγουστο του 2014

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δικαστικές αίθουσες έφτασε η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού του Ηρακλειώτη δημοσιογράφου Μανόλη Δερμιτζάκη σε τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2014 στην εθνική οδό Ηρακλείου-Βιάνου, λίγα μέτρα μετά τον κόμβο της Καλλιθέας προς Σκαλάνι.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο ηλικιωμένος, ο οποίος έκανε αναστροφή με το αυτοκίνητο του πάνω στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα ο 54χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα με τη μηχανή του, να “καρφωθεί” πάνω στο όχημα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον ηλικιωμένο οδηγό του οχήματος με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επίδραση ναρκωτικών-διαπιστώθηκε ότι είχε λάβει ναρκωτικά χάπια για φαρμακευτικούς λόγους-, με αποτέλεσμα να προκληθεί βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια.

dermitzakis

Επίσης του επέβαλε ποινή κατά συγχώνευση τριών ετών με αναστέλλουσα δύναμη, αλλά και αφαίρεση του διπλώματος για πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανόλης Δερμιτζάκης είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, αν και φορούσε προστατευτικό κράνος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες σε κλινική του ΠΑΓΝΗ, αλλά και σε κέντρο αποκατάστασης, με τα προβλήματα του ακόμη και σήμερα να μην έχουν αποκατασταθεί πλήρως και να μη μπορεί ο ίδιος να αυτοεξυπηρετηθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση