Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους συντασσόμενοι με τη σχετική πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έλαβαν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στον δήμο Ηρακλείου, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσής τους.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή η κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Ηρακλείου θα συνεχιστεί για μία ακόμη εβδομάδα, όπως αποφασίστηκε από την πανελλήνια ομοσπονδία των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων συναδέλφων τους.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα απορριμματοφόρα δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, τη στιγμή που τα σκουπίδια έχουν αρχίσει ήδη να συσσωρεύονται ανησυχητικά στους κάδους, ενώ μέσω της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεχιστεί η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων έως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Επίσης θα υπάρξει στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Για την επόμενη Πέμπτη προγραμματίζονται επίσης συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ την ίδια ημέρα θα υπάρξει και νεότερη συνέλευση της ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή αναμένεται να υπάρξει αύριο έκτακτη σύσκεψη στον Δήμο Ηρακλείου με τη συμμετοχή των αρμοδίων αντιδημάρχων και των υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει, καθώς οι δρόμοι της πόλης κινδυνεύουν να μετατραπούν σε χωματερές και εστίες μολύνσεως.

Διαφήμιση
Διαφήμιση