HomeΚΟΣΜΟΣΙσχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα

Πρόκειται για τον δεύτερο σεισμό που πλήττει τη χώρα μέσα σε μία εβδομάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στ’ ανοιχτά των ακτών της Γουατεμάλας, ταρακουνώντας κτίρια και ξεριζώνοντας δέντρα, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

Πρόκειται για το δεύτερο σεισμό που πλήττει τη χώρα σε διάστημα 8 ημερών έπειτα από τη δόνηση των 6,9 βαθμών ο οποίος στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από τον σεισμό, ο οποίος σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,8 βαθμών – 6,7 βαθμών σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας της Γουατεμάλας – και σημειώθηκε στις 06.31 το πρωί τοπική ώρα, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πουέρτο Σαν Χοσέ, σε βάθος 46,8 χιλιομέτρων.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Γουατεμάλας γνωστοποίησαν ότι αυτή τη στιγμή αξιολογούν τον αντίκτυπο του ισχυρού σεισμού.

Στο Ελ Σαλβαδόρ πολλοί κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους φοβούμενοι για μετασεισμούς, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του Μεξικού, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η δόνηση έγινε αισθητή στην πολιτεία Τσιάπας στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, ωστόσο επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για καταστροφές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση