HomeHL-LifestyleΜία ζωγραφιά της Κένεντι και το αγαπημένο της ρολόι πωλήθηκαν για 340.000 ευρώ

Μία ζωγραφιά της Κένεντι και το αγαπημένο της ρολόι πωλήθηκαν για 340.000 ευρώ

Δημοπρατήθηκαν μέσα σε 3’

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ρολόι χειρός του οίκου Καρτιέ που δόθηκε στην Τζάκι Κένεντι και ένας πίνακας που ζωγράφισε το 1963 ως ευχαριστήριο δώρο πουλήθηκαν χθες για 379.500 δολάρια (340.000 ευρώ), δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

Ο οίκος είπε ότι το τελικό ποσό διαμορφώθηκε σε τρία λεπτά δυναμικών προσφορών στην αίθουσα δημοπρασιών που έχει στη Νέα Υόρκη, και ότι οι προσφορές έγιναν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Δεν αποκάλυψε τον αγοραστή.

jackie-kennedy-2

Ο οίκος Christie’s είχε υπολογίσει ότι το ρολόι και ο πίνακας, που πωλούνταν ενιαία, θα έφθαναν το ποσό των 120.000 δολαρίων (107.000 ευρώ), καθώς τα χαρακτήρισε ως «δύο από τα πιο σημαντικά ιστορικά αντικείμενα που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια από τη χρυσή εποχή της προεδρίας Κένεντι».

jackiewatch6-2

Το ρολόι, της σειράς Τank, φέρει εγχάραξη στο πίσω μέρος, και δόθηκε στην τότε Πρώτη Κυρία από τον κουνιάδο της, πρίγκηπα Στάνισλας (Στας) Ράτζιβιλ.

Μάλιστα το ρολόι διακρίνεται να το φορά η Κένεντι σε πολλές φωτογραφίες της.

jackiewatch2

Η ακουαρέλα της Κένεντι ζωγραφίστηκε το 1963 ως ενθύμιο μιας πεζοπορίας 80 χιλιομέτρων (50 μιλίων) που έγινε στο Παλμ Μπιτς, την οποία οργάνωσαν ο Ράτζιβιλ και άλλοι φίλοι των Κένεντι για να προωθήσουν την καλή σωματική υγεία.

Τα περισσότερα προσωπικά αντικείμενα της Ζακλίν Κένεντι δημοπρατήθηκαν το 1996, μετά τον θάνατό της το 1994 από καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών. Η δημοπρασία εκείνη, στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, έφτασε το συνολικό ποσό των 34 εκατομμυρίων δολαρίων (30,4 εκατ. ευρώ), επταπλάσιο ποσό από το προβλεπόμενο.

Ο πωλητής του ρολογιού επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος αλλά έχει υποσχεθεί να προσφέρει ποσοστό των κερδών του στο Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες (NEA).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ φωτογραφίες: Christie’s, AP

Διαφήμιση
Διαφήμιση