HomeHL-9«Κόκκινο πανί» το λιμενικό έργο στα Λινοπέραματα

«Κόκκινο πανί» το λιμενικό έργο στα Λινοπέραματα

Σύσκεψη στην Περιφέρεια με εκπροσώπους του ΟΛΗ και του Δήμου Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση-σύσκεψη σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το λιμενικό έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα στο δήμο Μαλεβίζιου που σχεδιάζει ο ΟΛΗ, είχαν σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Χωροταξίας-Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, με εκπροσώπους του δήμου Μαλεβιζίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Φασουλάκης ενώ από τον δήμο Μαλεβιζίου η Εύη Αποστολάκη Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ (Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Μαλεβιζίου), ο Βαγγέλης Παρασύρης πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μαλεβιζίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του δήμου Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης.

limeniko-ergo-lhnoperamata2

Στην συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει συνάντηση στην Περιφέρεια με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου παρουσία και των εκπροσώπων του Δήμου Μαλεβιζίου όπου θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός του Οργανισμού για τις λιμενικές υποδομές που σχεδιάζονται να γίνουν στη περιοχή.

Οι εν λόγω λιμενικές εγκαταστάσεις -που σχεδιάζονται- στην παρούσα φάση από τον ΟΛΗ δημιουργούν συνθήκες μονιμότητας της βιομηχανικής ζώνης στη περιοχή, εξέλιξη που βρίσκει αντίθετους τόσο τη Περιφέρεια Κρήτης όσο και το Δήμο Μαλεβιζίου.

Οι σχεδιαζόμενες λιμενικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στις παρυφές της πόλης και δίπλα στην αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Αμμουδάρας. Υπενθυμίζεται ότι Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Μαλεβιζίου έχουν ήδη εκφραστεί μέσω του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης σχετικά με την μετεγκατάσταση των οχλουσών βιομηχανικών εγκαταστάσεων της περιοχής στη Κορακιά. Ο σχεδιασμός της απομάκρυνσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων από την περιοχή των Λινοπεραμάτων απαιτεί σειρά δράσεων-ενεργειών για την μετεγκατάσταση-χωροθέτηση τους.

Στη σημερινή σύσκεψη στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρογδιάς Γιάννης Κοτσυφός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αεράκης και Μανόλης Γιανναράκης, και το μέλος του Δ.Σ Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Ροβίθης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση