HomeHL-9Συνεχίζεται η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου

Δεν απεργούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό κατάληψη παραμένει το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου, μετά από τη σχετική απόφαση που έλαβαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διαμαρτυρόμενοι για τις επαπειλούμενες απολύσεις των 86 συναδέλφων τους.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Ηράκλειο, καθώς οι καταληψίες δεν επιτρέπουν την έξοδο από τη μάντρα των απορριμματοφόρων.

Μάλιστα οι συμβασιούχοι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την κινητοποίηση μετατρέποντας τον αποκλεισμό σε επ’ αόριστον κατάληψη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα στην πόλη.

Διαφοροποιούνται οι μόνιμοι

Εν τω μεταξύ, οι μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου μετά από σχετική απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου δεν συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, γεγονός που πυροδότησε πρόσκαιρη ένταση το πρωί ανάμεσα στους συμβασιούχους και τους μόνιμους συναδέλφους τους. Οι απεργοί από την πλευρά τους αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση ενώ διοργανώνεται και συλλαλητήριο στο κέντρο.

Στάση αναμονής από τον δήμο

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας τις αποφάσεις των απεργών μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας, πριν προχωρήσει στην οποιαδήποτε κίνηση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση