HomeΚΡΗΤΗ«Να δοθεί παράταση στην ενεργοποίηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων έτους 2017»

«Να δοθεί παράταση στην ενεργοποίηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων έτους 2017»

Παρέμβαση στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του προς τo Υπουργείo Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθεί παράταση, χωρίς πρόστιμο, στην ενεργοποίηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων έτους 2017.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με σημαντική καθυστέρηση και μια μέρα μετά την λήξη της εμπρόθεσμης ενεργοποίησης δικαιωμάτων για το έτος 2017, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας εξέδωσε την υπ’ αριθμό Φ.10043/οικ/27751/824 εγκύκλιο, στην οποία αποτυπώνονται γραπτώς, οι προφορικές δεσμεύσεις του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Τ. Πετρόπουλου σχετικά με την μη  περικοπή των συντάξεων κατά 60%, λόγω άσκησης αγροτικής δραστηριότητας σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από άλλα ταμεία πλην ΟΓΑ μέχρι 12/05/16.

Η μέχρι εχθές κυβερνητική ασάφεια και η καθυστέρηση έκδοση της εγκυκλίου οδηγεί πολλές χιλιάδες συνταξιούχους λοιπών ταμείων πλην ΟΓΑ μέχρι 12/05/16, σε εκπρόθεσμη ενεργοποίηση δικαιωμάτων με ποινή, αφού η παραπάνω εγκύκλιος εκδόθηκε μια μέρα μετά τη λήξη της εμπρόθεσμης ενεργοποίησης.

Επιπλέον, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από άλλα ταμεία πλην ΟΓΑ μετά τις 12/05/16, θα υποστούν μείωση 60% στην σύνταξη τους, αν έχουν επιλέξει να λαμβάνουν επιδότηση και ορισμένοι, μετά την έκδοση της εγκυκλίου, επιθυμούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους, τα οποία όμως όποιος τα ενεργοποιήσει, θα έχει πρόστιμο.

Επειδή παρά πολλοί παραγωγοί ανησυχούν και φοβούνται για οριστική απώλεια των δικαιωμάτων τους

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Προτίθεστε να δώσετε παράταση χωρίς πρόστιμο στην ενεργοποίηση δικαιωμάτων έτους 2017 αλλά και στη μεταβίβαση δικαιωμάτων, ώστε όσοι επιθυμούν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να μη χάσουν τα δικαιώματα τους;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση