«Θερμό καλοκαίρι» με τα σκουπίδια στους δρόμους προμηνύει το κλίμα που επικρατεί στον χώρο των εργαζομένων στους δήμους μετά τις χθεσινές συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, που δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το κενό, που δημιουργεί στην καθαριότητα των Δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων.

Σημειώνεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

Στο Ηράκλειο οι συμβασιούχοι της καθαριότητας έχουν καταλάβει από το βράδυ της Τρίτης τη μάντρα του δήμου, αποκλείοντας την είσοδο του αμαξοστασίου, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μη μπορούν να βγουν έξω για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια φορά η πόλη βρίσκεται στο έλεος των σκουπιδιών, καθώς οι συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι αύριο Πέμπτη, οπότε και έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε απόλυση, όπως όλα δείχνουν, οδηγούνται 86 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με 8μηνες συμβάσεις.

Ίδιο είναι το σκηνικό που επικρατεί και στην πόλη των Χανίων, με τους εργαζόμενους καθαριότητας να απέχουν από τα καθήκοντα τους, ενώ στο Ρέθυμνο, η αποκομιδή των απορριμμάτων έγινε σήμερα κανονικά, ως μία πράξη καλής θελήσεως από την πλευρά των εργαζομένων…λόγω τουριστικής περιόδου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση