HomeΚΡΗΤΗΓ. Κουράκης: “ Ο διάλογος, η διαφάνεια, η συναίνεση και ο σεβασμός στους κανόνες δικαίου στερεώνουν τη Δημοκρατία”

Γ. Κουράκης: “ Ο διάλογος, η διαφάνεια, η συναίνεση και ο σεβασμός στους κανόνες δικαίου στερεώνουν τη Δημοκρατία”

Συμμετέχει στο σεμινάριο “Προοδευτικές απαντήσεις στο λαικισμό”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο σεμινάριο της σοσιαλιστικής ομάδας της Ευρωπαικής Επιτροπής των Περιφερειών “Προοδευτικές απαντήσεις στο λαικισμό” συμμετέχει ο Γιάννης Κουράκης σήμερα στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Ενόψει των λαϊκιστικών κινημάτων και των συζητήσεων σε πολλά κράτη μέλη των ΕΕ, το φετινό σεμινάριο της Ομάδας ΕΣΚ εξετάζει την εκπόνηση προοδευτικών απαντήσεων στον λαϊκισμό, στην πολιτική στρατηγική που βασίζεται στην υπεραπλούστευση, την πόλωση και τη χειραγώγηση των πληροφοριών και των ανθρώπων.

Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει μια σειρά από «λαϊκίστικους» ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι πολύ συνηθισμένοι στις πολιτικές ομιλίες και θα επισημανθεί ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι ισχυρισμοί και οι ιδεολογίες που τους στηρίζουν μπορούν να αποκαλυφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με θετικές προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις.

Βάσει επιστημονικής ανάλυσης, το σεμινάριο θα καταδείξει πως μπορούν να αντικατασταθούν οι λαϊκιστικές ασπρόμαυρες πλάνες της μοίρας και της θλίψης με μηνύματα ελπίδας και δράσης.

Ο Γιάννης Κουράκης σε δήλωση του τονίζει «Ο διάλογος, η διαφάνεια, η συναίνεση και ο σεβασμός στους κανόνες δικαίου στερεώνουν τη Δημοκρατία και αποτελούν ανάχωμα σε κάθε μορφής λαϊκισμό.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση