HomeΚΡΗΤΗΣτον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων το αίτημα για την οδό «Κ. Μητσοτάκη»

Στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων το αίτημα για την οδό «Κ. Μητσοτάκη»

Με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ στους δήμους του νομού προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ονοματοθεσία δρόμων σε οδούς «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ επισημαίνονται τα εξής:

«Με πρωτοβουλία της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου, του Προέδρου κ. Καλλέργου Βουλγαράκη, του Αν. Προέδρου και Διευθυντή κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, του Γραμματέα Π.Ε. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του Μέλους Πολιτικής Επιτροπής κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη, των μελών της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και ειδικότερα  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Επιτροπάκη, του Αντιδημάρχου κ. Γεωργίου Σεραφειμίδη, του Προέδρου ΦΟΣΔΑ κ. Ιωσήφ Αλεξάκη, του Προέδρου ΟΚΑΠ κ. Ζεβεδαίου Ανδρουλάκη, της Προέδρου ΚΕΔΑΑ κ. Μαρία Καλαθάκη, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Κων/νου Βελεγράκη, κ. Εμμανουήλ  Πασπαράκη και κ. Γεωργίου Πολυζωάκη, των Προέδρων των Δ.Δ. Αχερντιάς κ. Ιωάννη Παπαδάκη, Μεσοχωρίου κ. Ιωάννη Βασιλικογιαννάκη, Χάρακα κ.  Ιωάννη Μπαριτάκη, Αλαγνίου κ. Γεωργίου Σερέτη και Δαμανίων κ. Οδυσσέα Καράτζη και όλων των στελεχών του Κόμματος του Νομού, υποβλήθηκε σήμερα,  Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, στο Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, αίτημα ονοματοδοσίας οδού του Δ. Αρχανών-Αστερουσίων σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

node-arxanes

Το αίτημα προς τον Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, παραδόθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στις 10:00 αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος με το Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσάλη.

Όπως αναφέρουν στο αίτημα προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τα στελέχη της Ν.Δ. «Ο Κρητικός πολιτικός [Κωνσταντίνος Μητσοτάκης] ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα και διαρκή πολιτική παρουσία. Από το 1946, που πρωτοεξελέγη Βουλευτής Χανίων και για περισσότερα από 60 χρόνια είχε πλούσια και πολύπλευρη πολιτική δράση.

… Με τις ιδέες του και την πολιτική του δράση, έχει χαρακτηρίσει την σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο τελευταίος Μεγάλος της Πολιτικής. Ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία».

Όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της Ν.Δ. : «αιτούμαστε […] την ονοματοδοσία οδού του Δ. Αρχανών-Αστερουσίων σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» ως ένδειξη αναγνώρισης και απόδοσης φόρου τιμής στο έργο και την πολύπλευρη πολιτική του προσφορά».

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης πρωτοβουλίας όπου υποβλήθηκε σχετικό αίτημα προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμο Ηρακλείου.

Αξιέπαινες είναι και η πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ.  Κώστα Μαμουλάκη και του όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή 15-06-17, για ονοματοδοσία κεντρικής οδού της περιοχής του Γαζίου σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», καθώς και η πρωτοβουλία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ.  Ζαχαρία Καλογεράκη  και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικών συμβούλων, χθες 19-06-17, για ονοματοδοσία οδού της περιοχής του Αρκαλοχωρίου σε «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση