HomeΕΛΛΑΔΑΚουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη δήθεν ανάπτυξη

Κουτσούμπας: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη δήθεν ανάπτυξη

Μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική με την οποία πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια άσκησε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Τρίτης.

«Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από καμία διαπραγμάτευση και εξέλιξη με τους εταίρους. Νέα Μνημόνια, νέες ρυθμίσεις για αντιλαϊκά μέτρα, νέα νομοθεσία που δεν θα βάλει φρένο σε προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που πληρώνει σήμερα πολύ ακριβά ο λαός» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι «ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει».

Απαντώντας στην ρητορική του Μεγάρου Μαξίμου περί ανάπτυξης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:«κανείς να μην ακούει τα παχιά λόγια για ανάπτυξη. Αυτή αφορά λίγους μονοωπλαικού ομίλους που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους».

Όσον αφορά το θέμα του χρέους ο Δημήτρης Κουτσούμπας το χαρακτήρισε ως το δέντρο που κρύβει το δάσος τονίζοντας ότι «η όποια συζητήση διεξάγεται και αυτές τις ημέρες για το χρέος και τα φορολογικά μπορεί να μας δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα και τον αντιλαϊοκό χαρακτήρα τους αλλά κρύβουν την ουσία της εξαθλίωσης. Αυτό είναι το δάσος και το δέντρο και τα μεγάλα λόγια για τη δήθεν ανάπτυξη που δεν θα φέρει τέλος στην ανεργία και την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Μιλώντας για το Κυπριακό ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για ένα κράτος και όχι δύο, μια κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μια ιθαγένεια χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες. «Χρειάζεται να αναφέρεται ρητά η άμεση αποχώρηση των κατοχιών στρατευμάτων και να μπει τέλος στο αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων» πρόσθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος σχολίασε και τις δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ από την Αθήνα τη Δευτέρα λέγοντας ότι «η τούρκικη αστική τάξη όσο και αν μιλά για θάλασσα ειρήνης, συνεχιζεί να αμφισβητεί τα σύνορα και να μιλά για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο των πλούσιων κοιτασμάτων».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση