HomeHL-9Τραυματισμένο δελφίνι…στη θαλάσσια περιοχή της Ελούντας

Τραυματισμένο δελφίνι…στη θαλάσσια περιοχή της Ελούντας

Ενήμερη η λιμενική αρχή της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δελφίνι εμφανίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Ελούντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σελίδα του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο κάτοικος της περιοχής Κωστής Μαυρικάκης με σχετικές φωτογραφίες, γράφοντας αναλυτικά «Ένα τραυματισμένο στο πτερύγιο δελφίνι, έχει κάνει από χτες την εμφάνισή του στον κλειστό όρμο της Ελούντας, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά σπάνιο και όμορφο συνάμα θέαμα.

Όπως αναφέρει το anatolh.com, το δελφίνι έχει χάσει τα νερά του, έχει «ξενερίσει» δηλαδή, ή μετά από μάχη με άλλο δελφίνι ή ίσως από τραυματισμό του με προπέλα από ταχύπλοο σκάφος.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει ποτέ μέχρι σήμερα θεαθεί δελφίνι μέσα στον κόλπο και θα πρέπει τάχιστα να βοηθηθεί να επιστρέψει στην ανοιχτή θάλασσα πριν σκαρώσει στα ρηχά ή μπλεχτεί σε δίχτυα.

Μάλιστα το απόγευμα σήμερα θεάθηκε δίπλα στην οργανωμένη κεντρική πλαζ των λουομένων και κάποια κυρία που το αντιλήφθηκε ξαφνικά δίπλα της βλέποντας το πτερύγιο, έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια αφού νόμιζε ότι επρόκειτο για …καρχαρία!

Λίγο πριν σκοτεινιάσει το συνέλαβε ο φακός του Μάνου Μαυρικάκη σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή.

Ήδη από χθες είναι ενήμερη η λιμενική αρχή Αγ. Νικολάου και υπάρχει επικοινωνία με το Ενυδρείο Κρήτης για την ασφαλή και επικουρική βοήθεια εξόδου του προς την ανοικτή θάλασσα.

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό, δεν θα σκαρώσει σε κάποια παραλία ή δεν θα μπλεχτεί σε κάποια δίχτυα και να δημιουργηθεί το μοιραίο για το σπάνιο προς εξαφάνιση θηλαστικό.

Γρηγορείτε…», αναφέρει ο Κ. Μαυρικάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση