HomeΕΛΛΑΔΑΕπαφές Τσίπρα με Θεοδωράκη και Λεβέντη για Eurogroup και Κυπριακό

Επαφές Τσίπρα με Θεοδωράκη και Λεβέντη για Eurogroup και Κυπριακό

Κύκλος συναντήσεων με όλους του αρχηγούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις στο πρόσφατο Eurogroup και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της νέας διάσκεψης της Γενεύης.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Θεοδωράκης εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως το ζήτημα της λύσης έχει περάσει εδώ και αρκετό καιρό στην απέναντι πλευρά, ενώ υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή τους θέση. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για τα βρεθεί λύση, προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.

Υποδεχόμενος τον κ. Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός τον ρώτησε για την υγεία του, λέγοντας «βλέπω ότι έχεις αδυνατίσει. Μην ανησυχείς εδώ θα σε ταΐσουμε».

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

Αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις στις 12 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και στις 13: 00 με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 15:00 θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση