HomeHL-9Η ώρα της δικαιοσύνης για… την αιματηρή καταδίωξη στην παραλιακή

Η ώρα της δικαιοσύνης για… την αιματηρή καταδίωξη στην παραλιακή

Είχαν τραυματιστεί ένας 19χρονος και ένας ανήλικος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ώρα της δικαιοσύνης για την επεισοδιακή καταδίωξη, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2013 στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με πρωταγωνιστές δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και έναν 19χρονο μαζί με έναν ανήλικο, που επέβαιναν σε μηχανή και τραυματίστηκαν σοβαρά, έφτασε.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος μαζί με τον 16χρονο επέβαιναν σε μηχανή και κινούνταν στο κέντρο του Ηρακλείου.

Άνδρες της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, αλλά ο 19χρονος που οδηγούσε τη μηχανή όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν, όταν στην παραλιακή λεωφόρο, ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στο πρανές στην άκρη του δρόμου.

Εξαιτίας της πτώσης τους και οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή υπέστησαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο οι αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διότι υπήρξε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο ένας εκ των δύο είχε σπρώξει με το πόδι του τη μηχανή, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας της.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή αρνούνται κάθε κατηγορία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση