HomeΚΡΗΤΗ«Η κυβερνητική ανικανότητα, τροχοπέδη στη λειτουργία του “N. Καζαντζάκης”»

«Η κυβερνητική ανικανότητα, τροχοπέδη στη λειτουργία του “N. Καζαντζάκης”»

Επίσκεψη Μ. Κονσόλα και στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στο αεροδρόμιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» επισκέφθηκαν ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ – Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Β. Καρκανάκης, Αν. Πρόεδρος και Διευθυντής, Λ. Ζερβός, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας, κα Ρ. Διαμαντάκη αρμόδια για θέματα Τουρισμού καθώς και οι κ.κ. Μάξιμος Σενετάκης, π. Βουλευτής Ηρακλείου και Γιώργος Ματαλλιωτάκης Πολιτευτής, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά με τη Διοίκηση και το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο, ιδίως, κατά την τουριστική περίοδο.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς, η κυβερνητική ανικανότητα οδηγεί σε συσσώρευση των προβλημάτων στη λειτουργία του «Ν. Καζαντζάκης». Οι απαράδεκτες εικόνες  με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι χιλιάδες ταξιδιώτες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης πλήττουν άμεσα το κύρος του νησιού μας ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς.

node-aerodromio-1

Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας, εικόνες «απείρου κάλους» αποτελούν πλέον καθημερινότητα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εικόνες που δεν ανταποκρίνονται στο υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κρήτη και υπονομεύουν τις προσπάθειες όλων όσων ασχολούνται με τον τουρισμό παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δεύτερο σε επισκεψιμότητα αεροδρόμιο της Χώρας, γιατί όσο η αδιαφορία τους συνεχίζεται το αεροδρόμιο από πηγή ανάπτυξης για το νησί μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, σε ανοικτή πηγή δυσφήμισης και υπονόμευσής του».

node-aerodromio-2

Ο κ. Μ. Κόνσολας επεσήμανε: «Είδαμε από κοντά και συζητήσαμε με τους αρμόδιους για τα προβλήματα του αεροδρομίου: έλλειψη προσωπικού, πολύωρες καθυστερήσεις, μακρές ουρές αναμονής, βλάβες στον εξοπλισμό του αεροδρομίου και πολλά ακόμη σημάδια αδυναμίας του να διαχειριστεί τις εξαιρετικά αυξημένες ροές επισκεπτών. Οι εικόνες ταλαιπωρίας και κόπωσης εντυπώνονται στους τουρίστες και αποτελούν πηγή μεγάλου όγκου παραπόνων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ορισμένων άμεσων παρεμβάσεων για την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργία του αεροδρομίου. Η Κυβέρνηση, επιδεικνύει μια καταστροφική ανικανότητα ακόμη και σε θέματα απλής διαχείρισης και εύρυθμης λειτουργίας του υπάρχοντος αεροδρομίου. Η Κυβέρνηση, με την απραξία της, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον νευραλγικό τομέα της οικονομίας μας, τον τουρισμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση