HomeΚΡΗΤΗΠαράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στα γραφεία του ΕΦΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στα γραφεία του ΕΦΚΑ

Στο πλαίσιο αγωνιστικών πρωτοβουλιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία του ΕΦΚΑ, εκπρόσωποι των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Αγροτών, στο πλαίσιο του προγράμματος αγωνιστικών πρωτοβουλιών του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου, που έχουν αποφασίσει.

Οι αγρότες, σε υπόμνημά τους προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, οι εισφορές στον ΕΦΚΑ δε θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό, όπως θα ισχύσει φέτος και με μια έκπτωση 15% για το 2018, που σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβάρυνση στις εισφορές και τη φοροληστεία που θα υποστούμε, ενώ μειώνονται οι συντάξεις από το 2019 και κόβονται μια σειρά επιδόματα στη σύνταξη».

Επίσης σημειώνουν, ότι «τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα, σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας».

Αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι ζητούν, μεταξύ άλλων:

-Να μείνει στα χαρτιά ο αντιασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα.

-Καμιά αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

-Άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών στα ταμεία, κάτω των 5.000 ευρώ.

-Καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

-Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να μην εφαρμοστεί η περικοπή συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους συνεχίζουν να καλλιεργούν, να διατηρούν τα δικαιώματα.

-Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την Υγεία συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση