HomeΚΟΣΜΟΣΤα «μαζεύουν» οι Ρώσοι για το θάνατο του αρχηγού των τζιχαντιστών

Τα «μαζεύουν» οι Ρώσοι για το θάνατο του αρχηγού των τζιχαντιστών

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν σχολίασε την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει από το πρωί της Παρασκευής ανακοινώσει ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή, πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τον πρακτορείο ειδήσεων RIA, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει 100% επιβεβαίωση πως ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ο ηγέτης του ΙΚ έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή. Ο εκπρόσωπος, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις σχετικά με τον αλ-Μπαγκντάντι. Είπε, επίσης, πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από το υπουργείο.

Επίσης, ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, για τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους. Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, Ράιαν Ντίλον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Σε αυτό το στάδιο, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση