HomeHL-9Κατεβαίνουν στο δρόμο…και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα τους

Κατεβαίνουν στο δρόμο…και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα τους

Σε απόγνωση λόγω εξοντωτικής φορολογίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο δρόμο θα βρεθούν για άλλη μια φορά οι αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, διεκδικώντας ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και μείωση της της φορολογίας, που τους επιβάλει η Πολιτεία.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τον κλάδο τους να καταρρέει, λόγω των αβάσταχτων φόρων, που τους έχουν επιβληθεί, την ίδια ώρα που τα προϊόντα τους πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς όλους τους αρμοδίους, οι αγρότες του Ηρακλείου πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο.

Οι αγρότες του Ηρακλείου σχεδιάζουν ανάλογες κινητοποιήσεις και για τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν οι αγροτικοί σύλλογοι Ηρακλείου και Αρχανών-Αστερουσίων: Με τα νέα μέτρα,κουτσουρεύεται το αφορολόγητο εισόδημα που κερδίσαμε στα μπλόκα το 2016, οι εισφορές στον ΕΦΚΑ δε θα εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό, όπως θα ισχύσει φέτος, ψηφίστηκε νέο χαράτσι για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, μειώνει τις συντάξεις από το 2019, κόβει μια σειρά επιδόματα στη σύνταξη.

Τα «περίφημα» αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ψίχουλα. Σε καμιά περίπτωση δεν αντισταθμίζουν τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας. Η μείωση του ΦΠΑ στο 13% στα αγροεφόδια δεν έχει αντίκρισμα στην τσέπη μας, ούτε θα σταματήσει την επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης που θα συνεχίσει να αγοράζει πανάκριβα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές την παραγωγή μας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι αγρότες των Χανίων, οι οποίοι δεν επαναπαύονται και δραστηριοποιούνται ξανά, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση τους απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό κόσμο.

Για το λόγο αυτό συγκεντρώνονται σήμερα στις 11 το πρωί στην εφορία Χανίων και διαμαρτύρονται για το αφορολόγητο και την επιβολή του ΕΝΦΙΑ. Οι αγρότες των Χανίων σε ανακοίνωση τους: “Προχωράμε σε συντονισμό με το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα σε δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης με στόχο να αναδείξουμε τα έντονα προβλήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις.

Δίνουμε αγωνιστικά ραντεβού:

“Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Χανίων απαιτούμε να μην γίνει το αγροτοδικείο συναδέλφων για τις κινητοποιήσεις του 2013 και στις 11πμ στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για την Δακοκτονία, το νέο χαράτσι στο νερό, τις αιμοληψίες

Τη Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 11πμ στην Διεύθυνση Δασών Χανίων για το νέο μεγάλο χαράτσι σε σχέση με τους Δασικούς Χάρτες

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση