HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Λυγερός: “ Ο φανατισμός ως εχθρός Ανθρωπότητας”

Ν. Λυγερός: “ Ο φανατισμός ως εχθρός Ανθρωπότητας”

Χρειαζόμαστε ένα βαθύ δίκτυο για να αφοπλίσουμε τον πυρήνα της τρομοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν υπάρχει συμβιβασμός με φανατικούς διότι κάθε τους κίνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Έτσι ο συμβιβασμός δημιουργεί κίνδυνο για τους αθώους αφού δεν θα ξέρουν να αμυνθούν μετά τις πρώτες κινήσεις.

Τώρα βλέπουμε όλοι μας ότι η καθυστέρηση της αντιμετώπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, προκαλεί κόστος λόγω των επεκτάσεων σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

Έτσι κάθε κίνηση για την απελευθέρωση των λαών, είναι ταυτόχρονα απελευθέρωση της Ανθρωπότητας. Δεν πρόκειται μόνο για ένα τοπικό θέμα όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Διότι έχει εξαπλωθεί και κάθε νέο μέτωπο που ανοίγει είναι και αυτό μια πληγή. Δεν πρέπει λοιπόν να επικεντρωθούμε μόνο σε μερικά σημεία αλλά να τα εξετάσουμε συνολικά και να τα αντιμετωπίζουμε ολιστικά.

Χρειαζόμαστε ένα δίκτυο και μάλιστα βαθύ για να αφοπλίσουμε τον πυρήνα της τρομοκρατίας.

Δίχως αφοπλισμό της κύριας διοίκησης δεν πρόκειται να σταματήσουν οι επιχειρήσεις της τρομοκρατίας. Διότι ενισχύεται πάντα από τον φανατισμό που δεν έχει όρια λόγω έλλειψης νοημοσύνης. Έτσι είναι η τελευταία που μπορεί να μας σώσει από τη φρίκη της βαρβαρότητας. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να μιλάμε για συμπόνια και για μια ανθρωπιστική βοήθεια ενώ δεν προστατεύουμε αθώους με στρατηγικά μέσα.

Όλα πρέπει να γίνουν για να μη μετατραπούν οι αθώοι σε θύματα λόγω της απραξίας μας. Δίχως αγώνα η Ανθρωπότητα κινδυνεύει και οι κοινωνίες δεν πρόκειται να τη βοηθήσουν αφού δεν βλέπουν καν ότι η αδιαφορία τους και η λήθη τους είναι αυτές που παράγουν τη βαρβαρότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση