Αντιμέτωποι με χρέη σε τράπεζες ήταν τρεις δανειολήπτες οι οποίοι με τη συνδρομή του Παραρτήματος Χανίων της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας στο οποίο και απευθύνθηκαν, μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να σώσουν τις περιουσίες τους μετά από δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του Παραρτήματος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στην πρώτη περίπτωση δικαιώθηκε από το Ειρηνοδεικείο Χανίων ζευγάρι οφειλετών, τα χρέη του οποίου σε μία τράπεζα ανέρχονταν στο ποσό

των 264.000 ευρώ.

Οι οφειλέτες, με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος πέτυχαν  κατά την  επανασυζήτηση της υπόθεσής τους, την προσωρινή υπαγωγή τους στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς και την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος τους, προστατεύοντας έτσι την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Το δικαστήριο όρισε πως το ζευγάρι των δανειοληπτών είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει στην τράπεζα μηνιαία δόση που αντιστοιχεί στο 20% της κάθε τελευταίας ενήμερης δόσης της οφειλής τους.

Επίσης, τους δίδεται το περιθώριο να μην καταβάλλουν τρεις μηνιαίες δόσεις το χρόνο, κατά τους μήνες εντός των οποίων εορτάζονται το Πάσχα και τα Χριστούγεννα καθώς και εντός των θερινών διακοπών μηνός Αυγούστου.

Στα 140 ευρώ η δόση για τα δύο δάνεια

Στη δεύτερη περίπτωση, μία δανειολήπτρια βρισκόταν αντιμέτωπη με χρέος ύψους 49.100 ευρώ σε μία τράπεζα από τα δύο δάνεια που είχε συνάψει.

Η εν λόγω δανειολήπτρια με τη συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος Χανίων πέτυχε την προσωρινή υπαγωγή της στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος της και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της. Μέχρι την επανασυζήτηση της υπόθεσής της στο δικαστήρια, θα πρέπει να καταβάλλει τον μήνα δόση ύψους 140 ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση