HomeΕΛΛΑΔΑΤόσκας: Το Μενίδι δεν είναι μόνο θέμα Αστυνομίας

Τόσκας: Το Μενίδι δεν είναι μόνο θέμα Αστυνομίας

Οι ανήλικοι Ρομά δεν πάνε σχολείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Άτυχο περιστατικό» χαρακτήρισε τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις ότι το πρόβλημα της παραβατικότητας των Ρομά διογκώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια ιστορία δεκαετιών και επιρρίπτοντας διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν -και ιδιαίτερα στους προκατόχους του.

«Κάνουμε προσπάθειες στο σκέλος της τάξης, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικό το θέμα» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, μιλώντας για το πώς αντιμετωπίζει το κράτος τους Ρομά. «Οι ανήλικοι Ρομά δεν πάνε σχολείο» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις καταγγελίες πολιτών του Μενιδίου για σχέσεις της Αστυνομίας με την τοπική «μαφία» των ναρκωτικών, ο κ. Τόσκας δεν τις απέρριψε, ενώ αναφέρθηκε και σε συλλήψεις που έχουν γίνει στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για την εικόνα των Εξαρχείων, με «αιχμή» το ΚΕΠ των αναρχικών, που βρίσκεται στην πλατεία της περιοχής, καθώς και στην εκδήλωση που προγραμματίζουν εκεί οι αστυνομικοί.

Ο κ. Τόσκας επέρριψε και πάλι ευθύνες στα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι παραβλέπουν τις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ κατά των εμπόρων ναρκωτικών στην περιοχή, ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Την ενέργεια των αστυνομικών να προγραμματίσουν συγκέντρωση στα Εξάρχεια, ο υπουργός την χαρακτήρισε εκ νέου «επιπόλαιη» και τους κάλεσε να την ξανασκεφτούν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αλλάξουν στάση.

«Η ενέργεια αυτή είναι εκ του πονηρού» είπε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε αν ο σκοπός της συγκέντρωσης των αστυνομικών στα Εξάρχεια είναι ακριβώς να αναδείξει ότι η συγκέντρωση αυτή δεν μπορεί να περιφρουρηθεί και η περιοχή να αστυνομευθεί. Εκτίμησε, δε, ότι θα αποσταθεροποιήσει το γενικότερο σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής.

Ο κ. Τόσκας είπε ότι τόσο το άβατο των Εξαρχείων όσο και αυτό του Μενιδίου πρέπει να «σπάσουν» και αναφέρθηκε, στη δεύτερη περίπτωση, σε συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει με τους δήμους της περιοχής.

Για τα Εξάρχεια, είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τους κατοίκους, ενώ επέμεινε ότι χτυπήθηκε η «μαφία» των ναρκωτικών.

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε του έργου της Αστυνομίας, λέγοντας ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια σε όλους τους τομείς, απέρριψε την ιδέα των αστυνομικών τμημάτων σε κάθε γειτονιά, λέγοντας ότι υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού, σε σχέση με τους πολίτες και πως θα προσπαθήσει να βγάλει τους αστυνομικούς από τα γραφεία στους δρόμους.

Τέλος, δεν αρνήθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν με την ελλιπή χρηματοδότηση, τα απαρχαιωμένα περιπολικά ή πυροσβεστικά κ.ο.κ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση