HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Μπορεί να ανεβεί ο Άρης αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου…»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Μπορεί να ανεβεί ο Άρης αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής για τους «κίτρινους»

Την εκτίμηση ότι ο Άρης έχει λόγους να πιστεύει ότι μπορεί να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, μιλώντας την Πέμπτη  στο Metropolis 95.5, είπε ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν πολλές πιθανότητες ανόδου, αρκεί να τηρηθεί το γράμμα του νόμου.

«Αν τηρηθεί το γράμμα του νόμου, έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει ο Άρης. Οι τακτικοί δικαστές, εάν εξετάσουν την περίπτωση όπως πρέπει, θα βγει η πιο δίκαιη απόφαση. Εμείς περιμένουμε να βγει η απόφαση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση. Ευελπιστώ πως κάποια δική μας ομάδα θα ανέβει», ανέφερε ο Λ. Λεουτσάκος.

Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το αν μίλησε με τον πρόεδρο του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Καρυπίδη και τον έχω ενημερώσει πως πρέπει με το νομικό του επιτελείο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι. Από εκεί και πέρα, οι δικηγόροι ξέρουν πολύ καλύτερα από εμένα πώς πρέπει να κινηθούν και τι πρέπει να κάνουν».

Για τον ρόλο του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ: «Εκεί βρίσκεται από όσο ξέρω η υπόθεση. Αυτό περιμένουμε να δούμε. Την Τρίτη θα έχουμε συμβούλιο και θα κάνουμε μερική επικύρωση της βαθμολογίας για τις πρώτες έξι θέσεις έτσι ώστε να είναι οι ομάδες ετοιμοπόλεμες με τα χαρτιά τους και τις αδειοδοτήσεις τους. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο σωματείο με μεγάλη ιστορία. Αν και πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, θεωρώ πως η θέση του είναι στη Σούπερ Λίγκα».

Για το αν θα γίνει η Β’ Εθνική με δύο ομίλους τη νέα σεζόν: «Προς το παρόν το σχέδιο για τη νέα χρονιά είναι για έναν όμιλο. Για να αλλάξει αυτό, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον ΚΑΠ και την προκήρυξη. Η προκήρυξη για του χρόνου είναι για 18 ομάδες σε έναν όμιλο και έτσι προχωρούμε. Δεν αποφασίζουμε εμείς και δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για δύο ομίλους».

Για το αν θα ήταν θετικός σε αυτό το σενάριο: «Εγώ θέλω να μου βρουν λεφτά και χορηγίες. Αν μου βρουν λεφτά και αν διασφαλιστούν συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος χωρίς απλήρωτους παίκτες και αποχωρήσεις ομάδων, ας γίνει και με τρεις ομίλους. Φέτος οι πρόεδροι δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και κάναμε μια εξυγίανση μειώνοντας τα χρέη από 1,5 εκατ. ευρώ στις 400 χιλιάδες ευρώ. Αν βρούμε χορηγίες της τάξης των 2,5 – 3 εκατ. ευρώ να πάρουν κάποια χρήματα και οι ομάδες, θα έχουμε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα».

Για την επαφή με τους εκπροσώπους των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ: «Το ραντεβού έγινε περισσότερο για να μας εκθέσουν τι θέλουν και πώς θα περάσει το νέο καταστατικό στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για την έλλειψη εσόδων, πως είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και γι’ αυτό ακούγονται όλα αυτά περί χειραγωγημένων αγώνων. Κάναμε μια κουβέντα, τους εξέθεσα τα προβλήματα, όμως το βασικό πλάνο ήταν να γίνει μια ενημέρωση προς εμάς για το πώς θα περάσει το καταστατικό.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφού περάσει το καταστατικό, έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση