HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της για το ζήτημα της ολοκλήρωσης του έργου που αφορά στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σχετική της ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στο χθεσινό (14/6/2017) Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου επιβεβαιώθηκαν με δραματικό τρόπο, όλα όσα επισήμαινε και κατήγγειλε τόσα χρόνια το ΚΚΕ, μέσα από τις παρατάξεις που στηρίζει στο Δήμο Ηρακλείου («Λαϊκή Συσπείρωση» και παλιότερα την «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου») για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ο Δημοτικός Σύμβουλος και ο εκπρόσωπός της στην Επιτροπή Παρακολούθησης) ανέδειξε την πολιτική ουσία του ζητήματος και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε το ΠΣΚΗ να ολοκληρωθεί, αλλά με όρους που να συμφέρουν τον λαό κι όχι τους εργολάβους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, παρά τα αδιέξοδα όπου έφτασε με δική της επιλογή και ευθύνη, στη συνεδρίαση δεν κατέθεσε προτάσεις για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Απεναντίας αρνήθηκε όλες τις προτάσεις που έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση:

–           Αρνήθηκε να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία και να σταματήσει την εκταμίευση του δανείου.

–           Επέμεινε να περιβάλει με πλήρη εμπιστοσύνη τον τεχνικό Διευθυντή – εκτελεστικό όργανο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

–           Επέμεινε να μη φύγει το ΠΣΚΗ από τη διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης για να περάσει στον πλήρη έλεγχο των οργάνων και των υπηρεσιών του Δήμου.

–           Αγνόησε την πρόταση να λειτουργήσει με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν ή συμβολικό εισιτήριο για τους Ηρακλειώτες.

Επιβεβαιώθηκε έτσι η εκτίμηση που κάναμε με την κατάθεση της ερώτησής μας (30/5/2017) προς το Δημοτικό Συμβούλιο ότι: «Οι ευθύνες των δημοτικών αρχών είναι τεράστιες. Η σημερινή Δημοτική Αρχή ακολουθεί σταθερά τα βήματα της προηγούμενης σε όλα. Επιπλέον, συγκαλύπτει, με τη στάση της την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα τεχνικά στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ και γι αυτό είναι συνυπεύθυνη απέναντι στον Ηρακλειώτικο λαό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αγνοεί τα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης με νομικίστικα τερτίπια, εξακολουθεί να κρατάει το Δημοτικό Συμβούλιο στο σκοτάδι -έγινε μια συνεδρίαση για το ΠΣΚΗ μετά από δική μας παρέμβαση στις 11/7/2016- ενώ η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ αποφασίζει για όλα. Συνεχίζει με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πρακτικές τη «συνέχιση» της Β΄ φάσης σα να μην συμβαίνει τίποτα!!». Επιπρόσθετα η σημερινή Δημοτική Αρχή δικαιολόγησε χτες πλήρως τον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ στην απόπειρα του να εκφοβίσει με εξώδικα την Επιτροπή Παρακολούθησης, ξεκινώντας με τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σ’ αυτήν.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ξεκίνησε σαν αίτημα του Ηρακλειώτικου λαού για ένα χώρο όπου θα μπορέσει να βρει στέγη η ερασιτεχνική λαϊκή δημιουργία και η ποιοτική τέχνη που ασφυκτιά μέσα στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση. Το ΚΚΕ, μέσα από τις παρατάξεις που στηρίζει στο Δήμο Ηρακλείου, υποστήριξε αυτό το δίκαιο αίτημα βάζοντας ως προϋπόθεση την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, τόσο στην κατασκευή όσο και στην λειτουργία του, με λαϊκό έλεγχο σε όλα τα στάδια και με βάση τις λαϊκές ανάγκες.

Με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το ΠΣΚΗ πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά με όρους που να συμφέρουν τον λαό κι όχι τους εργολάβους. Λύση που συμφέρει το λαό για την ολοκλήρωση του ΠΣΚΗ προϋποθέτει όρους, που πρότεινε χτες η Λαϊκή Συσπείρωση όπως αναφέρουμε παραπάνω, και απέρριψε η Δημοτική Αρχή.

Μόνο με αυτούς τους όρους θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση κατασκευής του ΠΣΚΗ, αλλιώς να σταματήσει. Αν συνεχιστεί η μέχρι τώρα πορεία, είναι σίγουρο πως τα σπασμένα θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, ενώ η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις δημοτικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση ΚΑΛΟΥΜΕ την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να μην ανεχτούν τις δημοτικές αρχές που του φορτώνουν κι άλλα βάρη στην πλάτη ώστε να εξυπηρετήσουν και αυτοί -ακριβώς όπως και οι κυβερνήσεις- το κεφάλαιο.

Να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που παρουσιάζουν την αλήθεια νέτη-σκέτη και να ενισχύσουν την πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και το οποίο υπηρετούν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι δημοτικές αρχές που βρέθηκαν και βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι του Δήμου Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση