HomeHL-World«Grenfell Tower»: Στους 17 οι νεκροί από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο

«Grenfell Tower»: Στους 17 οι νεκροί από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, όπως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο, από την φονική πυρκαγιά στο «Grenfell Tower» του Λονδίνου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής το μεσημέρι της Πέμπτης ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 17 θύματα. Πάρα πολλοί είναι οι αγνοούμενοι, με τις Αρχές να θεωρούν δεδομένο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εντοπιστεί κάποιος ζωντανός μέσα στον πύργο», δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση, θα σταλούν πρώτα σκυλιά για να ελέγξουν όλους τους χώρους. «Θα χρειαστεί πολύς χρόνος ακόμα», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, όπως είπε στους επάνω ορόφους του κτηρίου. Μάλιστα χρησιμοποίησαν και ειδικά drones προκειμένου να ελέγξουν κάποιους χώρους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε τρομοκρατική ενέργεια.

Παράλληλα, όπως είπε, εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν σχετίζεται η φωτιά με παραλήψεις της εταιρείας που είχε την διαχείριση του κτηρίου και πρόσφατα είχε προχωρήσει στην ανακαίνισή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση