HomeHL-EconomyΝέα επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας η Μαριάννα Ψαρουδάκη

Νέα επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας η Μαριάννα Ψαρουδάκη

Με ομόφωνη απόφαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αλλαγές και στους Οικονομικούς Εισαγγελείς προχώρησε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου που είναι αρμόδιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των δικαστών και των εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα με την ομόφωνη γνώμη και των 15 μελών του ορίστηκε νέα επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων η Εισαγγελέας Εφετών Μαριάννα Ψαρουδάκη.

Η κυρία Ψαρουδάκη που υπηρετούσε στον Πειραιά, θα πάρει τη σκυτάλη από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανάσιου ο οποίος  διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και χειρίστηκε σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν και η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τοποθέτησε επίσης τον εισαγγελέα Παρασκευά Αδάμη στη θέση του εισαγγελικού λειτουργού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη ( Eurojust).

O κ. Αδάμης θα αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη που υπηρετούσε μέχρι σήμερα στη Χάγη.

Σε επόμενη συνεδρίαση του θα επιλέξει τόσο τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα, σε αντικατάσταση  του κ. Γαληνού Μπρή, όσο και τον  εισαγγελικό λειτουργό που θα συνδράμει την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα αντεισαγγελέα του ΑΠ Άννα Ζαίρη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση