HomeHL-WorldΞανάρχισαν οι συνομιλίες Μέι με το Δημοκρατικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Ξανάρχισαν οι συνομιλίες Μέι με το Δημοκρατικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Η ανακοίνωση μπορεί να καθυστερήσει λόγω της πυρκαγιάς στον ουρανοξύστη του Λονδίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας και στους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την υποστήριξη στην κυβέρνηση μειοψηφίας της βρετανής ηγέτιδας ξανάρχισαν σήμερα, δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή των Συντηρητικών.

Η Μέι και η επικεφαλής του DUP είχαν χθες συνομιλίες που διήρκεσαν πάνω από μία ώρα, μετά τις οποίες η Αρλίν Φόστερ δήλωσε πως μια συμφωνία, η οποία αναμένεται να είναι μάλλον μια ανεπίσημη συμφωνία παρά ένας συνασπισμός, μπορεί να επιτευχθεί «μάλλον γρηγορότερα απ΄ό,τι αργότερα».

Η Μέι έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της 8ης Ιουνίου και χρειάζεται την υποστήριξη των δέκα βουλευτών του DUP προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση κρίσιμων νομοσχεδίων σύμφωνα με το reuters.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, η ανακοίνωση μιας συμφωνίας ανάμεσα στους Συντηρητικούς της Μέι και στο DUP ενδέχεται να καθυστερήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο κεντρικό Λονδίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

ΜΜΕ είχαν αναφέρει πως η συμφωνία επρόκειτο να ανακοινωθεί σήμερα. Το BBC μετέδωσε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τώρα, μια καθυστέρηση η οποία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι συνομιλίες για το Brexit που επρόκειτο να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η συμφωνία ανάμεσα στο DUP και στην κυβέρνηση μπορεί να καθυστερήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα ως αποτέλεσμα του #πύργου Γκρένφελ και ημερολογιακών υποχρεώσεων των δύο ηγετών», έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης του BBC Νόρμαν Σμιθ.

«Πηγές λένε πως η καθυστέρηση για μια κυβερνητική συμφωνία με το DUP δεν οφείλεται στο ότι οι συνομιλίες «χωλαίνουν»  το 95% έχει συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση