HomeHL-9Καταφτάνουν αύριο στο Ηράκλειο οι πρώτοι πρόσφυγες

Καταφτάνουν αύριο στο Ηράκλειο οι πρώτοι πρόσφυγες

Με διακριτικότητα η εγκατάστασή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο αναμένονται αύριο Τετάρτη οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν προσωρινά για μερικούς μήνες στην Κρήτη, μέχρις ότου προετοιμαστεί η εγκατάστασή τους στον τελικό τους προορισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αριθμός τους θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένος και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και διαμερίσματα που έχουν επιλεγεί μέσω του προγράμματος το οποίο υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και με τον συντονισμό της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Η πρώτη ομάδα δεν θα ξεπερνά τα 10 άτομα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μητέρες και τα παιδιά τους που θα εγκατασταθούν σε περιοχές εντός του Ηρακλείου.

Η άφιξη τους σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του μηχανισμού που έχει προετοιμαστεί εδώ και μήνες και η καθημερινότητά τους θα τελεί συνεχώς υπό τη φροντίδα των φορέων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

Οι μητέρες έχοντας εξασφαλίσει τη στέγη, καθώς τα διαμερίσματα που έχουν επιλεγεί έχουν ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τις οικογένειες, θα είναι εφοδιασμένες με ειδικές κάρτες που χορηγεί η Ύπατη Αρμοστεία προκειμένου να προμηθεύονται όλα όσα χρειάζονται για τη διατροφή και τη διαβίωσή τους ενώ θα τους παρέχονται και υγειονομικές υπηρεσίες.

Οι αφίξεις των προσφύγων θα συνεχιστούν τμηματικά στην περιοχή του Ηρακλείου και στη συνέχεια θα αρχίσουν να εγκαθίστανται και στους άλλους νομούς της Κρήτης. Υπενθυμίζεται πώς μέχρι τα τέλη του 2017 θα φιλοξενηθούν συνολικά 750 άτομα σε 125 σπίτια και διαμερίσματα σε ολόκληρη την Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση