HomeΕΛΛΑΔΑΑνάστατοι οι μελισσοκόμοι για τις καταστροφές σε μελίσσια από αγνώστους

Ανάστατοι οι μελισσοκόμοι για τις καταστροφές σε μελίσσια από αγνώστους

Νέο περιστατικό στη Φθιώτιδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη περιστατικό με καταστροφές σε μελίσσια σημειώθηκε αυτή τη φορά στον Εθνικό Δρυμό Οίτης. Άγνωστοι έκαψαν περισσότερα από 100 μελίσσια την Κυριακή με τους μελισσοκόμους να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Αυτή τη φορά το περιστατικό δεν έγινε νύχτα, όπως συνήθως, αλλά μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής, σε ορεινή περιοχή πάνω από την Παύλιανη, σε υψόμετρο 1.500 στις καταβόθρες του Εθνικού Δρυμού Οίτης, οι δράστες έκαψαν περισσότερες από 100 κυψέλες που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκαν σε δυο διαφορετικούς μελισσοκόμους.

Όπως και τις προηγούμενες φορές συγκέντρωναν τις μελισσοκυψέλες σε ντάνες των 25 περίπου και τους έβαζαν φωτιά. Αυτή τη φορά, δεν πρόλαβαν να κάψουν όλα τα μελίσσια γιατί μάλλον τους χάλασε το καρότσι που τα κουβαλούσαν.

Είναι το τρίτο κατά σειρά χτύπημα στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας και Φωκίδας, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας οι… δολοφόνοι των μελισσών κατέστρεψαν 180 μελισσοκυψέλες στο Πήλιο στην περιοχή της Πορταριάς.

Θα τους επικηρύξουμε

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πολυμελή και πολύ καλά οργανωμένη σπείρα που γνωρίζει τις περιοχές που χτυπάει, έχοντας σχέδιο διαφυγής. Κλέβει τον πληθυσμό από τις κυψέλες και καταστρέφει τα μελίσσια.

Οι μελισσοκόμοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η οικονομική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Μέχρι τώρα στη Φθιώτιδα έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο περισσότερες από 400 μελισσοκυψέλες.

«Αν κάποιος είδε κάτι ή δει κάτι ύποπτο να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία ή τον Μελισσοκομικό Σύλλογο στο τηλέφωνο 6978852007. Θα τους επικηρύξουμε για να συλληφθούν, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», έλεγε στο μελισσοκόμος από τη Φθιώτιδα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση