HomeCity Guide«Βαδίζοντας στο …παρελθόν» της Φορτέτσας

«Βαδίζοντας στο …παρελθόν» της Φορτέτσας

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις από το Δ. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα εισηγήσεων και περιηγήσεων σε ιστορικές συνοικίες της Πόλης μας, επισκέπτονται αυτή τη φορά την Φορτέτσα καλώντας τους κατοίκους και τους συμπολίτες που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στην εκδήλωση που ετοίμασαν εκεί, σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη τέσσερις επισκέψεις, οι δύο από τις οποίες (της Αγίας Τριάδας και της Χρυσοπηγής) περιελάμβαναν εκτός της ομιλίας και περιήγηση-ξενάγηση.

Η επόμενη κατά σειράν εκδήλωση στη Φορτέτσα έχει προγραμματισθεί για αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Τιμίου Σταυρού, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τη γνωστή αρχαιολόγο και συγγραφέα, κα Λιάνα Σταρίδα. για την ιστορία, τα αξιοθέατα, τα ήθη έθιμα και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των κατοίκων του συνοικισμού.

Εν συνεχεία θα ακουστούν βιωματικές εμπειρίες από κατοίκους της περιοχής και θα ακολουθήσει περιήγηση, υπό την καθοδήγηση της κας. Σταρίδα σε σημαντικά, ιστορικά αξιοθέατα της Φορτέτσας.

Η εκδήλωση θα κλείσει στο Πνευματικό Κέντρο του Τιμίου Σταυρού με την φιλοξενία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, τα μέλη του Δ. Σ. του οποίου συνέβαλαν καθοριστικά στην όλη διοργάνωση.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Χάρη Κακουλάκη, τηλ. 6932400733.

Διαφήμιση
Διαφήμιση