HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του νερού

Επί τάπητος το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του νερού

Συνάντηση Μαρίας Κοζυράκη και Σωκράτη Βαρδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την νέα συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη συναντήθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Τα θέμα που απασχόλησαν τις δύο πλευρές ήταν, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου, το πρόβλημα που έχει προκύψει στην ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών κυλικείων, καθώς και το διαχειριστικό σχέδιο υδάτων και ο ρόλος των ταμιευτήρων, οι οποίοι θα αμβλύνουν την άντληση νερών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε την Συντονίστρια για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ηλεκτροδότηση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Κρήτης, η οποία προβλέπεται να γίνει τις επόμενες ημέρες μετά και την κατάθεση του αιτήματος στον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, σημαντικό θέμα έχει προκύψει και στις συμβάσεις – και ιδιαίτερα στις παρατάσεις των συμβάσεων – που τα κυλικεία υπογράφουν με τις σχολικές επιτροπές των Δήμων. Όπως τέθηκε και στην συνάντηση στις 20/05/2017 στην ΟΕΒΕΝΗ από τους εκπροσώπους εργαζομένων στα κυλικεία, ζητείται να μπορούν να παρατείνουν τη μίσθωση τους έως την συμπλήρωση 9 ετών, ανεξαρτήτων του υπολειπόμενου χρόνου για την συμπλήρωση του χρονικού αυτού ορίου.

Με αφορμή επίσης και την κατάρτιση απο την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση του νερού και την αποτίμηση των υδροδοτικών πηγών του νησιού με στόχο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αναγκών ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε την κα Κοζυράκη για το στάδιο που βρίσκεται η επικαιροποίηση της μελέτης για τον ταμιευτήρα των Αμιρών Βιάννου την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και η οποία με την ολοκλήρωσή της, θα αποτελεί ένα ώριμο έργο με σημαντικές θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ανάπτυξη της αγροτικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρεται και στο σχέδιο διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών, η ευρύτερη περιοχή της Βιάννου λόγω της εντατικής καλλιέργειας θερμοκηπιακών εκμεταλλεύσεων γνωρίζει υπεράντληση των υδάτινων πόρων για άρδευση ακόμα και κατα την διάρκεια του χειμώνα.

Ο κ. Βαρδάκης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις προτεραιότητες της νέας Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες κατά κύριο λόγο στοχεύουν στην ταχύτητα των αποφάσεων με ταυτόχρονη επιδίωξή της την στελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης όπως της Δ/νσης Οικονομικού και Διοίκησης, η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο νομιμότητας. Ο κ. Βαρδάκης δήλωσε την υποστήριξή του σε κάθε ενέργεια, η οποία θα στοχεύει στην δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους εργαζομένους, αλλά και ενίσχυση της ευελιξίας και της ταχύτητας που οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανταποκρίνονται στα θέματα που αφορούν πολίτες, φορείς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση