HomeΕΛΛΑΔΑΒορίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος φίλος των δανειστών

Βορίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος φίλος των δανειστών

Κάνει λόγο για κωμικούς λεονταρισμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λόγο για κωμικούς λεονταρισμούς κάνει ο Μάκης Βορίδης, ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για την μη εφαρμογή των μέτρων σε περίπτωση που δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους.

«Η κυβέρνηση θα δεχθεί τα πάντα χωρίς όρους, ούτε αυτόν τον όρο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση», υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ενταχθεί στο QE».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι «δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους» «κωμικούς λεονταρισμούς», καθώς -όπως ισχυρίζεται- «η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά το 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση».

Κατά τα λοιπά, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «τον καλύτερο φίλο των δανειστών που κάνει όλα όσα οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί έχουν αρνηθεί».

Ερωτηθείς «εάν αισιοδοξεί ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2018», ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι «τα σημερινά δεδομένα είναι απαγορευτικά και οι προοπτικές δυσοίωνες».

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος «κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην παίζουν με τη φωτιά», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι «τον ενδιαφέρουν οι πράξεις και ο κ. Μοσκοβισί ψηφίζει ό,τι ακριβώς και ο κ. Σόιμπλε».

Μιλώντας για την αδιαλλαξία των δανειστών τονίζει ότι «η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση δεν στηρίζεται στους δανειστές αλλά στην εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Τέλος, ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει ότι «η γραμμή της ΝΔ είναι πεντακάθαρη, το μήνυμα ξεκάθαρο και μόνο λαϊκίστικη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση