HomeHL-9Ελλάδα όπως Ζαΐρ, Κένυα και Μαδαγασκάρη – Παίρνουμε το ίδιο πρόγραμμα από το ΔΝΤ

Ελλάδα όπως Ζαΐρ, Κένυα και Μαδαγασκάρη – Παίρνουμε το ίδιο πρόγραμμα από το ΔΝΤ

Στην ίδια μοίρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από έναν χειμώνα με παχιά λόγια και «χαμένες ψευδαισθήσεις» η Ελλάδα βρίσκεται εν έτει 2017 στο κατώφλι για την είσοδο στο κλαμπ των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου που έλαβαν το ίδιο πρόγραμμα από το ΔΝΤ πριν από πολλά πολλά χρόνια, τη δεκαετία του 1980. Η «λύση» αυτή αναμένεται να κλειδώσει την Πέμπτη στο Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Όπως αποκάλυψε προ ημερών το «Πρώτο Θέμα» η συνταγή που προσφέθηκε στο Μεξικό το 1986 είναι αυτή που δίνεται σήμερα στην Ελλάδα, δηλαδή ένα μνημόνιο του Tαμείου που θα περιέχει μέτρα αλλά όχι λεφτά παρά μόνον αν και όταν το χρέος κριθεί βιώσιμο. Λίγες μέρες αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Ταμείου Τζέρι Ράις και οπτικοποιείται πλέον από τη λίστα των 19 χωρών που έλαβαν το περίφημο Stand By Arrangement όπως φαίνεται σε (παλαιότερο) έγγραφο του Ταμείου.

Οι πρώτες χώρες που μπήκαν στο κλαμπ ήταν το Σουδάν, το Εκουαδόρ, το Ζαΐρ και η Μαδαγασκάρη το 1983, ακολούθησαν μεταξύ άλλων η Σομαλία και η Χιλή το 1985, το Μεξικό το 1986, η Αργεντική και η Ακτή Ελεφαντοστού το 1987 και τελευταίες η ενωμένη τότε Γιουγκοσλαβία και η Βραζιλία το 1988. Τελευταίες βέβαια μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές διότι, δυστυχώς, η τελευταία και 20η χώρα στη λίστα που αναμένεται να «απολαύσει» αυτού του τύπου το μνημόνιο από το ΔΝΤ θα γίνει τον Ιούλιο η Ελλάδα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση