HomeHL-LifestyleΡομάν Πολάνσκι: Το κλείσιμο της υπόθεσης του βιασμού ζήτησε το θύμα

Ρομάν Πολάνσκι: Το κλείσιμο της υπόθεσης του βιασμού ζήτησε το θύμα

Η υπόθεση απασχολούσε τους "πρωταγωνιστές" για 40 χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαράντα χρόνια μετά τον βιασμό της, σε ηλικία 13 ετών, από τον σκηνοθέτη, παραγωγό, σεναριογράφο και ηθοποιό Ρομάν Πολάνσκι, η Σαμάνθα Γκάιμερ παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες προκειμένου να ζητήσει από την αμερικανική δικαιοσύνη να μπει ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση και να κλείσει ο φάκελος.

Η 54χρονη σήμερα Γκάιμερ προτίθεται να υποστηρίξει το επιχείρημα του Γαλλο-Πολωνού σκηνοθέτη, σύμφωνα με το οποίο αυτός έχει ήδη εκτίσει την ποινή του για την εγκληματική πράξη που έγινε το 1977, δήλωσε στο AFP ο δικηγόρος του Πολάνσκι, Χάρλαντ Μπράουν.

«Έρχεται με τον σύζυγό της στο δικαστήριο διότι έχει κουραστεί από αυτήν την υπόθεση που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. Θέλει πια να τελειώνει με όλο αυτό», είπε ο Μπράουν. Ο δικηγόρος ενημέρωσε ήδη τον Πολάνσκι για την τελευταία αυτή εξέλιξη και είπε ότι ο πελάτης του «πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει».

Εναπόκειται πλέον στον δικαστή να κρίνει εάν το αίτημα της Σαμάνθα Γκάιμερ μπορεί να ληφθεί υπόψη σε αυτήν την υπόθεση που διαρκεί εδώ και 40 χρόνια.

samantha-gaimer

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε δηλώσει ένοχος το 1977 για σεξουαλική επαφή με τη 13χρονη, κατά τη διάρκεια φωτογράφησης στο Λος Άντζελες. Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ομολογία της ενοχής του εξέτισε ποινή 42 ημερών φυλάκισης. Τον επόμενο χρόνο έφυγε από τις ΗΠΑ, καθώς πίστευε ότι ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεσή του θα απέρριπτε τη συμφωνία και θα τον καταδίκαζε σε πολυετή κάθειρξη.

Το 2009, ο δημιουργός της «Τσάιναταουν» και του «Πιανίστα» συνελήφθη στη Ζυρίχη κατόπιν εντάλματος που είχαν εκδώσει οι ΗΠΑ και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αφέθηκε ελεύθερος το 2010, όταν οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να μην τον εκδώσουν.

«Αυτό που θα αντιμετωπίσει εάν επιστρέψει στο Λος Άντζελες, είναι ένα ανέντιμο δικαστικό σύστημα το οποίο θα αγνοήσει τα γεγονότα και τον νόμο και θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει για να δείξει στο κοινό ότι είναι «σκληρό με τους εγκληματίες», έγραψε ο δικηγόρος του Χάρολντ Μπράουν σε μία έκθεσή του προς το Εφετείο για να δικαιολογήσει την απουσία του πελάτη του.

Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο 83χρονος σκηνοθέτης «δραπέτευσε και είναι κατανοητό γιατί, για να διαφύγει από ένα απίστευτα διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα».

Από την πλευρά της, η Σαμάνθα Γκάιμερ η οποία υποστηρίζει εδώ και καιρό την επιθυμία του Πολάνσκι να δοθεί τέλος σε αυτήν την υπόθεση ώστε να μπορέσει και αυτή να συνεχίσει τη ζωή της, έγραψε επιστολή προς το δικαστήριο νωρίτερα φέτος, στην οποία κατηγορούσε τους εισαγγελείς ότι θέλουν να προωθήσουν την καριέρα τους παρά να λύσουν την υπόθεση.

«Οι περιπτώσεις που αφορούν διασημότητες δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενα κατάχρησης από τους ομοίους σας οι οποίοι επιδιώκουν τη φήμη και την προώθηση της καριέρας τους», γράφει στην επιστολή της η Γκάιμερ απευθυνόμενη στην εισαγγελέα της πολιτείας Τζάκι Λάσεϊ και στη βοηθό της Μισέλ Χάνις.

«Τόσο εσείς, όσο και αυτοί πριν από εσάς δεν με προστατέψατε ποτέ, μου συμπεριφερθήκατε με περιφρόνηση, χρησιμοποιώντας ένα έγκλημα εναντίον μου για να προωθήσετε την καριέρα σας», γράφει.

Όσον αφορά τον Πολάνσκι, αφότου πήγε στη Γαλλία η καριέρα του έφθασε στο ζενίθ, σε βάρος του όμως εκκρεμεί το ένταλμα σύλληψης στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η υπόθεση αυτή τον εμποδίζει να επιστρέψει στο αμερικανικό έδαφος και να ταξιδεύει. Δεν πήγε στο Λος Άντζελες για να παραλάβει το Όσκαρ για την ταινία του «Ο Πιανίστας» το 2003 και παραιτήθηκε από την προεδρία της τελετής απονομής των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση