HomeHL-GreeceΟργή στο Μενίδι για τη δολοφονία του μικρού Μάριου

Οργή στο Μενίδι για τη δολοφονία του μικρού Μάριου

Βουβός θρήνος στην κηδεία – Το «κατηγορώ» των κατοίκων στον δήμαρχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, φίλοι και δάσκαλοι, στο μικρό Μάριο, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή, όταν κάποιος από τη περιοχή πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα καθώς κατέβαινε, καρφώθηκε στο κεφάλι του παιδιού.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίτσας στο Μενίδι γέμισε με κόσμο. Μια λαοθάλασσα γνωστών και αγνώστων της οικογένειας του Μάριου στο ύστατο «αντίο».

Η θλίψη για το χαμό του ξεχείλιζε. Όπως και η οργή για τον αδιανόητο τρόπο με τον οποίο «έφυγε» το 11χρονο αγόρι. Μετά την κηδεία, η οργή των παρευρισκόμενων, στράφηκε κατά του δημάρχου της περιοχής, τον οποίο κατηγορούσαν για το γεγονός πώς δεν έχει γίνει τίποτα για τους ανεξέλεγκτους καταυλισμούς. Μία κάτοικος της περιοχής διερωτήθηκε: «Για ποιο λόγο είναι εκεί; Για να βάλει το κάδρο του μαζί με των άλλων;».

https://www.youtube.com/watch?v=hzgV7Y_4Xps

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία

Το άψυχο κορμάκι του μικρού Μάριου είχε μπει σε λευκό φέρετρο, δάσκαλοι και γονείς του σχολείου είναι αυτοί που κουβαλούσαν το φέρετρο ,συνοδεύοντάς το με γοερό κλάμα και αναφιλητά. Ο σπαραγμός της μάνας δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο .Πόνος και οργή πάνω από το Μενίδι . Πόνος γιατί χάθηκε άδικα μια παιδική ψυχή και οργή για την αδιαφορία του κράτους στην ασφάλεια και στην αστυνόμευση της περιοχής .

Παντού μαυροφορεμένες φιγούρες , κάποιες μοιρολογούσαν και ένας κόμπος υπήρχε στο στομάχι όλων αφού ακόμη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο Μάριος χάθηκε έτσι ξαφνικά.

Παρών και ο «προπονητής» του μικρού Μάριου, Ντανιέλ Μπατίστα

https://www.youtube.com/watch?v=_9qpU8-Ap9I

Τα λόγια περίσσευαν και κανείς δεν μιλούσε. Μονάχα το γοερό κλάμα των συγγενών έσπαγε την ζοφερή ατμόσφαιρα της κηδείας.

Πρόσωπα βουβά , όπως και ο πόνος, δάκρυα -ποτάμια και μια λέξη στα χείλη όλων «γιατί». Ένα «γιατί»που βασανίζει τον πατέρα, τη μητέρα, την αδερφή του Μάριου, αλλά και τους μικρούς συμμαθητές του, που τον είδαν να σκοτώνεται μπροστά τους, από  μια αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι .

Όλο το βράδυ συγγενείς προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τη μάνα που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται κοντά στους γονείς για να τους στηρίξουν.

Αμέσως μετά τη κηδεία, δάσκαλοι και γονείς του σχολείου συγκεντρώθηκαν έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όπου έγινε το συμβάν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση