HomeHL-9«Ξυπνούν» μνήμες από το φονικό στο Καστέλι

«Ξυπνούν» μνήμες από το φονικό στο Καστέλι

Τον Ιούλιο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να ζωντανέψουν οι μνήμες από το φονικό που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία του Καστελίου το Μάρτιο του 2016.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 56χρονος σήμερα από το Γεράκι που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 58χρονο συγχωριανό του Ανδρέα Κανάκη στο Μπιτζαριανό.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Το χρονικό

Ήταν 22 Μαρτίου του 2016 όταν οι δύο άντρες συναντήθηκαν σε αγροτικό δρόμο του χωριού Μπιτζαριανό όπου και οι δύο διαθέτουν χωράφια, προκειμένου να λύσουν τις κτηματικές διαφορές που τους χώριζαν τα τελευταία χρόνια και γίνονταν συχνά η αφορμή για καβγάδες.

Η διαφορά των δύο ανδρών ήταν για ένα ρυάκι που περνούσε ανάμεσα από τα χωράφια τους τα οποία γειτνίαζαν.

Ο 58χρονος γνωρίζοντας τον οξύθυμο χαρακτήρα του 55χρονου πήγε μαζί με δύο φίλους του.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να βγουν τα… όπλα με τον 55χρονο να τραυματίζει θανάσιμα στο μάτι τον 58χρονο.

Μάλιστα μετά το φονικό ο 55χρονος τράπηκε σε φυγή για να εμφανιστεί την επόμενη μέρα μαζί με το δικηγόρο του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και να παραδοθεί.

Ο ίδιος στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ανέφερε ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν ο 58χρονος μαζί με τους φίλου του προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με κατσούνες και όπλο. Ο ίδιος, σύμφωνα με την πρώτη του κατάθεση, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα αλλά το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Ανδρέα Κανάκη.

Αντίθετη είναι η άποψη των δύο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν για πυροβολισμό εξ επαφής στον άτυχο 58χρονο, αλλά και για πυροβολισμούς εναντίον του ενός εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ενός φίλου του άτυχου 58χρονου.

Αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα αστυνομικά μέτρα όταν θα ξεκινήσει η δίκη καθώς κατά την απολογία του δράστη σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έντασης.

Τότε στο χώρο του δικαστικού μεγάρου βρίσκονταν τόσο συγγενείς του 56χρονου, παρέχοντας του στήριξη, όσο και άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος, που προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση