HomeHL-SportsΒοσνία – Ελλάδα 0-0

Βοσνία – Ελλάδα 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πολύτιμο βαθμό απέσπασε μέσα στη Ζένιτσα η Εθνική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 0-0 με την Βοσνία και παρέμεινε στην δεύτερη θέση του όγδοου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας 12 βαθμούς, έναντι 11 της παρέας του Έντιν Τζέκο.

Αν οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε διατηρηθούν στην δεύτερη θέση μέχρι την ολοκλήρωση των προκριματικών θα δώσουν αγώνα μπαράζ για να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα γήπεδα της Ρωσίας στο Μουντιάλ του 2018. Στην πρώτη θέση παρέμεινε το Βέλγιο, το οποίο επικράτησε 2-0 της Λετονίας στη Ρίγα, ενώ η Κύπρος επικράτησε 2-1 του Γιβραλτάρ.

Οι Έλληνες διεθνείς στάθηκαν άτυχοι στην περίπτωση του πλασέ του Μάνταλου, καθώς θα μπορούσαν να «παγώσουν» το «Μπίλινο Πόλιε Στάντιουμ»

Οι Έλληνες διεθνείς με την γνωστή αμυντική συνταγή και τις ξαφνικές αντεπιθέσεις έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους από την αρχή, απειλήθηκαν ελάχιστα και στάθηκαν άτυχοι στην περίπτωση του πλασέ του Μάνταλου, καθώς θα μπορούσαν να «παγώσουν» το «Μπίλινο Πόλιε Στάντιουμ» και να φύγουν με μία τεράστια νίκη από τη Ζένιτσα.

Ο Μίχαελ Σκίμπε που δήλωσε πριν την αναμέτρηση ότι οι παίκτες του έχουν ψυχή, είδε να την καταθέτουν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, ενώ ο Παπασταθόπουλος που ζήτησε βαθμό ή βαθμούς για τα γενέθλιά του εισέπραξε το δώρο του!

Κίτρινες κάρτες:
Ζουκάνοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Γιάγιαλο, Ιμπίσεβιτς – Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Δώνης


Βοσνία:
Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς (69′ Τζούμιτς), Βράνιες, Ζουκάνοβιτς, Βίστσα, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Λούλιτς (21′ Κόντρο – 77′ Μπέσιτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.

Ελλάδα:
Καρνέζης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Σωκράτης, Τζιόλης, Ζέκα, Φορτούνης (90′ Μανιάτης), Μπακασέτας (50′ Δώνης), Μάνταλος (90′ Κουρμπέλης), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία του ομίλου

Βέλγιο 16 (24-2)
Ελλάδας 12 (10-3)
Βοσνία 11 (13-5)
Κύπρος 7 (5-9)
Εσθονία 4 (5-17)
Γιβραλτάρ 0 (3-24)

Διαφήμιση
Διαφήμιση