HomeHL-WorldΥεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε σπίτι οικογένειας – 4 νεκροί

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε σπίτι οικογένειας – 4 νεκροί

Συνεχίζονται οι επιδρομές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, η οποία σύμφωνα με ιατρικές πηγές έγινε από τη συμμαχία αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν «σε μια επιδρομή της συμμαχίας η οποία στοχοθέτησε το σπίτι ενός πολίτη (το οποίο βρισκόταν) πίσω από το προεδρικό παλάτι στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ιατρική πηγή. Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο παιδιά 17 ετών και 18 ετών.

Η συμμαχία κυρίως αραβικών χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επενέβη στον πόλεμο της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015 υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις. Ως το βράδυ δεν είχε επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την κατηγορία ότι αεροσκάφη της έπληξαν σπίτι με αμάχους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς στην επιδρομή, ενώ υπέστησαν ζημιές τρία κοντινά οικήματα.

Στον πόλεμο στην Υεμένη αναμετρώνται οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και παραστρατιωτικοί που δηλώνουν πίστη σε αυτήν από τη μια και από την άλλη οι σιίτες αντάρτες Χούθι και μονάδες του στρατού που παρέμειναν πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ. Οι αντάρτες ελέγχουν τη Σαναά και μεγάλο μέρος της χώρας από το 2014.

Η σύρραξη κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2015, όταν η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής μιας στρατιωτικής συμμαχίας κυρίως αραβικών στρατών, επενέβη για να απωθήσει τους σιίτες αντάρτες, που το Ριάντ θεωρεί πως συνδέονται με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Στην τελευταία φάση του πολέμου έχουν σκοτωθεί 8.000 άνθρωποι μέσα σε δύο χρόνια, ενώ άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση