HomeHL-9Ένοχοι οι νεαροί Βρετανοί για τον ομαδικό βιασμό

Ένοχοι οι νεαροί Βρετανοί για τον ομαδικό βιασμό

Ποιο ελαφρυντικό τους αναγνωρίστηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου οι δύο νεαροί Βρετανοί οι οποίοι κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό συμπατριώτισσάς τους στα Μάλια τον Ιούλιο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ωστόσο, η έφεσή τους έχει αναστέλλουσα δύναμη πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο 22χρονοι άνδρες θα πρέπει να καταβάλλουν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να δικαστούν ξανά σε δεύτερο βαθμό.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό της 20χρονης σήμερα συμπατριώτισσάς τους. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, επισημάνθηκε η βεβαρημένη ψυχολογική κατάσταση της νεαρής γυναίκας, όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, οπότε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Από την άλλη μεριά οι δύο νεαροί αρνήθηκαν κάθε κατηγορία υποστηρίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με την συγκατάθεση της κοπέλας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση