HomeHL-WorldΕκλογές και στη Γαλλία την Κυριακή -Το κόμμα Μακρόν αναμένεται να πάρει ευρεία πλειοψηφία

Εκλογές και στη Γαλλία την Κυριακή -Το κόμμα Μακρόν αναμένεται να πάρει ευρεία πλειοψηφία

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει σχεδόν το ένα τρίτο των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή και εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών μια εβδομάδα αργότερα, προκύπτει σήμερα από δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra Steria προβλέπει ότι το κόμμα του Μακρόν La République en Marche ! (LREM) θα κερδίσει 31% των ψήφων στον πρώτο γύρο της 11ης Ιουνίου από 29,5% που ήταν την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.

Η ίδια δημοσκόπηση προβλέπει ότι το κεντρώο κόμμα του Μακρόν, το οποίο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016, αναμένεται να εξασφαλίσει 397-427 έδρες από τις 577 έδρες στη Βουλή, μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια.

Το LREM ακολουθεί το συντηρητικό κόμμα Οι Ρεπουμπλικανοί και οι σύμμαχοί τους που αναμένεται να γίνουν η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης με 22% στον πρώτο γύρο και 95-115 έδρες στον δεύτερο.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο φέρεται να λαμβάνει 17% στον πρώτο γύρο και μόλις πέντε με 15 έδρες στον δεύτερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση