HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Σε συνεννόηση με την κοινωνία το πρόγραμμα της ΝΔ

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με την κοινωνία το πρόγραμμα της ΝΔ

Τα προβλήματα στην πρώτη γραμμή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το πρόγραμμά μας διαμορφώνεται σε συνεννόηση και μετά από συζήτηση με την πραγματική κοινωνία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε την Παρασκευή με εργαζόμενους σε εταιρείες φύλαξης, σε σούπερ μάρκετ και στο χώρο διανομής φαγητού.

«Δεν πιστεύουμε ότι κλεισμένοι σε ένα γραφείο στην Πειραιώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας κοινωνίας, που δοκιμάζεται συνολικά. Το πρόγραμμά μας και οι δεσμεύσεις μας θα διατυπωθούν σε συνεννόηση και σε συζήτηση με την κοινωνία.

Τα δικά σας προβλήματα -τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα- θα μπουν στην πρώτη γραμμή του δικού μας πολιτικού αφηγήματος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη συνάντηση ήρθε για να ακούσει περισσότερο και λιγότερο για να μιλήσει.

«Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε έναν ειλικρινή διάλογο, έναν δίαυλο επικοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινή σας εργασία», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην αγορά εργασίας στο χώρο της διανομής φαγητού υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικά προβληματική» και διευκρίνισε: «Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που προσλαμβάνονται για τετράωρη απασχόληση και καταλήγουν να δουλεύουν οκτάωρα ή και συχνά δωδεκάωρα. Άνθρωποι που προσλαμβάνονται για πέντε μέρες και καταλήγουν να δουλεύουν έξι μέρες.

Άνθρωποι που απολύονται μια ημέρα πριν κλείσουν τον ένα χρόνο απασχόλησης για να γλυτώσει κάποιος εργοδότης την αποζημίωση την οποία οφείλει. Άνθρωποι που δεν παίρνουν το μισθό τους, αλλά λαμβάνουν «έναντι», ενώ ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν φόρο γιατί δηλώνεται κανονικά το εισόδημά τους.

Εργαζόμενες μητέρες που επιστρέφουν στη δουλειά τους, αφότου γεννήσουν και διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε μειωμένη εργασία όπως ορίζει ο νόμος».

«Είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε μια σύγχρονη, ευνομούμενη κοινωνία», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Είναι μια πραγματικότητα που δεν συνάδει με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την αγορά εργασίας… Δεν θα κουραστώ να λέω ότι πιστεύω στη δύναμη του ιδιωτικού τομέα.

Στο επίκεντρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πρέπει να βρίσκεται η σχέση συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Και από τη στιγμή που αυτό δεν τηρείται υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα».

«Ξέρω», είπε ο κ. Μητσοτάκης «ότι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Είμαι εδώ για να ακούσω τις δικές σας ιστορίες, τα δικά σας βιώματα και μαζί με τους συνεργάτες μου να καταγράψουμε τους προβληματισμούς σας. Στη συνέχεια, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα και θα εξετάσουμε όλες τις πιθανές λύσεις που μπορούμε να προτείνουμε».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους εργαζόμενους, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των κρατικών δαπανών, προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος.

Τόνισε, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μπορέσει να διαπραγματευτεί και να πετύχει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να υποσχεθεί στους εργαζόμενους την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως έπραξε η σημερινή κυβέρνηση, ενώ διευκρίνισε ότι μέσω της μείωσης της φορολογίας των φυσικών προσώπων, οι εργαζόμενοι θα δουν στην τσέπη τους περισσότερα χρήματα.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση