HomeHL-9Τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα!

Τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα!

Δείτε σε ποια παραλία στο Ηράκλειο εγκαθίσταται η σχετική υποδομή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση της συσκευής αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ στην θάλασσα, στην δημοτική παραλία του Καρτερού.

Το σύστημα που εγκαθίσταται δεν απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση του χρήστη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί, πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφάλεια τόσο των χρηστών όσο και των συνοδών τους ενώ παράλληλα καταλαμβάνει τον μικρότερο δυνατό χώρο, ώστε να μην δυσχεραίνει την διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών. Η προμήθεια και η εγκατάσταση του συστήματος χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

syskevh-amea

Στο σημείο τοποθέτησης της συσκευής έκανε αυτοψία σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη.

«Η εγκατάσταση συσκευής αυτόνομης πρόσβασης των ΑμεΑ στην θάλασσα, εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει στους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες το αυτονόητο δικαίωμα σε μια ισότιμη καθημερινότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος σχετικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση