HomeΚΡΗΤΗΑναγκαία η αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Αναγκαία η αποζημίωση των παραγωγών που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Παρέμβαση στη βουλή για την τάχιστη έναρξη των διαδικασιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να προχωρήσει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και η αποζημίωση των αμπελουργών, των ελαιοπαραγωγών και  άλλων παραγωγών που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης από τις 25 Μάϊου και μετά.

Ο κ. Κεγκέρογλου, αφού τόνισε ότι η έντονη χαλαζόπτωση και οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και του Νομού Ηρακλείου στις 27 Μαΐου, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών στα αμπέλια, στις ελιές και σε άλλες καλλιέργειες και οι οποίες συνεχίστηκαν και στις 4 Ιουνίου, ζήτησε να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες στις υπηρεσίες, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες.

Συγκεκριμένα ζήτησε:

1)Το δεκαπενθήμερο να αρχίσει να μετράει από τις 4  Ιούνη και μετά, ώστε όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν να υποβάλλουν αιτήσεις

2)να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, ώστε να ξεκαθαριστεί ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν μέσω ΕΛΓΑ, όπως προβλέπεται δηλαδή από τον κανονισμό και όχι μέσω ΠΣΕΑ και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των αγροτών .

Ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε πως οι αναγγελίες για τις ζημιές έγιναν, θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται δηλώσεις μετά το δεκαπενθήμερο, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση