HomeΕΛΛΑΔΑΛάρισα: Αρχαία και ενάμισι τόνο καπνό έκρυβαν πατέρας και γιοι

Λάρισα: Αρχαία και ενάμισι τόνο καπνό έκρυβαν πατέρας και γιοι

Μικρό... μουσείο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήξεραν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας ότι ένας ηλικιωμένος και οι δυο γιοι του διακινούν αφορολόγητο κατεργασμένο καπνό, αλλά δεν περίμεναν ότι είχαν μετατρέψει σε… καπνεργοστάσια τα δυο σπίτια και τις δύο αποθήκες τους στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, ούτε ότι στο ένα σπίτι θα έβρισκαν ένα μικρό… μουσείο!

Ο 79χρονος και τα παιδιά του ηλικίας 51 και 47 χρόνων είχαν γερά έσοδα από το παράνομο εμπόριο, καθώς στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 2.980 ευρώ. Στους χώρους που ερευνήθηκαν και στο Ι.Χ. φορτηγό του 47χρονου, βρέθηκαν αφορολόγητος ακατέργαστος καπνός συνολικού βάρους ενός τόνου και 310 κιλών και κατεργασμένος καπνός βάρους 86 κιλών και 822,4 γραμμαρίων, μαζί με δύο αυτοσχέδιες μηχανές για την κοπή του καπνού και δύο ζυγαριές.

Όμως, στα δυο σπίτια βρέθηκαν ακόμη 103 νομίσματα, τρία σφονδύλια, ένα λίθινο κομβίο, επτά χάλκινα εξάρματα, ένας χάλκινος δακτύλιος, μια χάλκινη πόρπη, δυο χάλκινες καρφίτσες πόρπης, μια μικρή μάζα από μόλυβδο και τέσσερις ψηφίδες ψηφιδωτού από υαλομάζα και τέσσερα απροσδιόριστης μορφής χάλκινα αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων. Όλα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων που θα τα χρονολογήσει, θα τα αξιολογήσει θα εκτιμήσει από πού προέρχονται.

Οι ποσότητες καπνού εστάλησαν στο Τελωνείο Λάρισας για τον υπολογισμό των φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ πατέρας και γιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση