Περισσότερα από 30.000 ευρώ είχαν καταφέρει να αρπάξουν από 38 ανυποψίαστους πολίτες όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα μέλη σπείρας που είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο διαδικτυακής απάτης, πουλώντας στερεό καύσιμο, χωρίς όμως ποτέ να εκτελούν τις παραγγελίες.

Η υπόθεση της απάτης εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά ατόμων και πιο συγκεκριμένα πέντε Ελλήνων ηλικίας από 29 έως 50 ετών και δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 27 και 28 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Νοέμβριο του 2015 η 7μελής σπείρα εξαπάτησε 38 πολίτες, αποσπώντας τους χρήματα που ξεπερνούσαν στο σύνολο τα 30.000 ευρώ.

Οι επτά είχαν συστήσει μέσω διαδικτύου δύο εταιρίες με τις οποίες υποτίθεται ότι διέθεταν στερεό καύσιμο, δηλαδή πέλλετ και μάλιστα σε ελκυστική τιμή. Έτσι κατάφεραν να πείσουν ανυποψίαστους αγοραστές οι οποίοι κατέβαλλαν διάφορα χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς  χωρίς όμως ποτέ να παραλάβουν το προϊόν που αγόρασαν.

Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε η εμπλοκή των επτά σε συνολικά 38 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εκ των οποίων, οι 5 στην Κρήτη, οι 23 στην Αττική,  οι 4 στην Αχαΐα,  και οι υπόλοιπες 6, σε διάφορες περιοχές τις χώρας και πιο συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, τη Λέσβο, τη Φωκίδα, τη Βοιωτία και την Κάλυμνο.

Η δικογραφία συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση