HomeΕΛΛΑΔΑΔικαστικοί υπάλληλοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Δικαστικοί υπάλληλοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ζητούν να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και δέκα δικαστικοί υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα.

Με την προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, με τις οποίες αποκλείονται οι δικαστικοί υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και οι κατέχοντες τον Α΄ βαθμό από την διαδικασία επιλογής της κάλυψης των θέσεων προϊσταμένων διεύθυνσης των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών της χώρας.

Από τους 10 δικαστικούς υπαλλήλους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ οι περισσότεροι είναι ήδη τοποθετημένοι σε θέσεις προϊσταμένων ή αναπληρωτών προϊσταμένων διευθύνσεων γραμματειών σε διάφορα δικαστήρια και Εισαγγελίες ανά τη χώρα. Η ΟΔΥΕ και οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του κ. Κοντονή, με τις οποίες οι δικαστικοί υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ και Α΄ βαθμού δεν έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων διευθύνσεων των γραμματειών των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και των Εισαγγελιών σε όλη την Επικράτεια, σε αντίθεση με το παρελθόν που είχαν την δυνατότητα αυτή.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως παραβιάζονται σειρά συνταγματικών αρχών όπως αυτές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση