HomeHL-GreeceΤι συζήτησαν Τσίπρας – Μπάιντεν

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μπάιντεν

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζητήματα που αφορούν στις περιφερειακές εξελίξεις, στα ενεργειακά, το Κυπριακό και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα τη σημασία της διακυβέρνησης Ομπάμα στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και διαβεβαίωσε πως και ο ίδιος θα συνεχίσει να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών.

Κατά την υποδοχή του κ. Μπάιντεν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό: «Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Οφείλετε να τα καταφέρετε, έχετε κάνει ηρωικά βήματα».

Ο αμερικανός πολιτικός συμπλήρωσε ότι ήρθε η ώρα να γίνει ελάφρυνση του χρέους, για να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας πως τώρα είναι η σειρά των εταίρων να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους και «να είναι ειλικρινείς μαζί μας».

Ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις δραστηριότητές του μετά τη θητεία του στην αντιπροεδρία σημειώνοντας την έδρα που κατέχει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια με αντικείμενο τις διεθνείς σχέσεις και την εσωτερική πολιτική, αλλά και για τη δραστηριότητά του κατά του καρκίνου μέσω του ιδρύματος «Μπάιντεν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση