HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα για τον ορυκτό πλούτο, το ασφαλιστικό σύστημα και την απασχόληση

Ημερίδα για τον ορυκτό πλούτο, το ασφαλιστικό σύστημα και την απασχόληση

Τι ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα «Ορυκτός πλούτος-Ασφαλιστικό Σύστημα-Απασχόληση».

kegerogloy-oryktos-1

Ο γραμματέας ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου στην ομιλία του αναλυτικά αναφέρει:

«Σας καλωσορίζω στην ανοικτή διαδικασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που οργανώνεται σε συνεργασία  με τους τομείς ενέργειας, για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με συμβολή στην βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Αγαπητή Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι, συντρόφισσες  και σύντροφοι

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκαλεί το ένα αδιέξοδο μετά το άλλο. Φορτώνει το τεράστιο κόστος των αποτυχιών της, είτε με το ΟΧΙ σε όλα του 2015, είτε με το ΝΑΙ σε όλα στην συνέχεια, στον πολίτη, στην οικογένεια, στην επιχείρηση.

Με το φορολογικό και το ασφαλιστικό της, έχει στήσει ένα σύστημα καθολικής μείωσης εισοδημάτων. Ισοπέδωσης προς τα κάτω.

Αντί να στηρίζει πραγματικά τους αδύναμους και τους φτωχούς, φτωχοποιεί και τους υπόλοιπους.

Αντί να εξασφαλίζει πραγματικές δουλειές και εργασία στους ανέργους  τους υπόσχεται ότι θα φέρει στην ίδια μοίρα και τους εργαζομένους για να δουλεύουν όλοι μαζί σε μαζικά προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Από την άλλη πλευρά η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αρκεί μια αλλαγή προσώπων.

Μπροστά σ’ αυτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη παίρνει πρωτοβουλίες, εργάζεται εντατικά και καλύπτει στη βουλή το κενό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Φιλοδοξία μας είναι να εκφράσουμε όλους όσους αναζητούν την πραγματική, ολοκληρωμένη βιώσιμη λύση για τη χώρα και την κοινωνία.

Προχωρούμε στο πολιτικό – προγραμματικό συνέδριο με στόχο τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εναλλακτικής πολιτικής πρότασης διακυβέρνησης που έχει ως βασικό πυλώνα το πρόγραμμα Ελλάδα, το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Με το σχέδιο αυτό μπορούν :

-Να ενεργοποιηθούν όλες οι δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

-Να επιτευχθούν συνεργασίες δημόσιου – ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα.

-Να αξιοποιηθούν σε βιώσιμη βάση οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι που διαθέτει ο τόπος μας. 

-Να παραχθεί νέος πλούτος που θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε ουσιαστική ανάκαμψη και θα δώσει τη δυνατότητα για κοινωνικά δίκαιες πολιτικές.

Η  σημερινή ημερίδα  θα μας δώσει τη δυνατότητα να μιλήσουμε  για:

Ανάπτυξη – Απασχόληση – Βιώσιμο Κοινωνικό Κράτος. με αφορμή την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου».

kegerogloy-oryktos-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση