HomeΚΟΣΜΟΣΠούτιν: «Κανείς δεν θα επιβιώσει σε μια πυρηνική σύρραξη ΗΠΑ-Ρωσίας»

Πούτιν: «Κανείς δεν θα επιβιώσει σε μια πυρηνική σύρραξη ΗΠΑ-Ρωσίας»

Σε συνέντευξη στον Όλιβερ Στόουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι εάν οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε μια πιθανή σύρραξη κανείς δεν θα επιβιώσει για να διεκδικήσει τη νίκη.

«Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει κανείς μια τέτοια [πυρηνική] σύρραξη», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, που θα μεταδοθεί τμηματικά την ερχόμενη εβδομάδα από αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “The Putin Interviews”.

Είχε προηγηθεί ερώτηση του Στόουν αν οι ΗΠΑ θα έβγαιναν «κυρίαρχες» από έναν «θερμό πόλεμο».

https://www.youtube.com/watch?v=-fajGIA_0dw

Στη συνέντευξη, ο Πούτιν περιέγραψε το ΝΑΤΟ ως εργαλείο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και υποστήριξε ότι τα μέλη που εντάσσονται στη συμμαχία μετατρέπονται αναπόφευκτα σε «υποτελείς» των ΗΠΑ. Είπε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση εχθρού για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

«Δεν υπάρχει πλέον Ανατολικό Μπλοκ, ούτε ΕΣΣΔ. Ως εκ τούτου γιατί συνεχίζει να υφίσταται το ΝΑΤΟ;», ρώτησε προσθέτοντας: «Η εντύπωσή μου είναι ότι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του το ΝΑΤΟ χρειάζεται έναν εξωτερικό εχθρό, γίνεται διαρκής αναζήτηση εχθρού ή προκλητικές ενέργειες για να βαφτίσουν κάποιον ως αντίπαλο.»

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η Ρωσία «είναι αναγκασμένη» να λάβει αντίμετρα απέναντι στη διαρκώς αυξανόμενη νατοϊκή απειλή και την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση