HomeHL-TOPΉταν χρεωμένη με πέντε δάνεια, αλλά «έσωσε» την περιουσία της

Ήταν χρεωμένη με πέντε δάνεια, αλλά «έσωσε» την περιουσία της

Δείτε πώς τα κατάφερε 50χρονη αγρότισσα από την Ιεράπετρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρεί το παράρτημα Χανίων της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας με την οποία 50χρονη αγρότισσα «έσωσε» την περιουσία της από τους πλειστηριασμούς λόγω των χρεών της σε δύο τράπεζες ύψους 845.000 ευρώ, από συνολικά πέντε δάνεια που είχε συνάψει.

Πιο συγκεκριμένα, η 50χρονη δανειολήπτρια δεν θα χρειαστεί να καταβάλει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο καμία δόση για τα δάνειά της, ενώ μπόρεσε να σώσει και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της έναν ελαιώνα 20.339,89 τ.μ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών στην οποία η 50χρονη αγρότισσα είχε απευθυνθεί από το 2011 ζητώντας συνδρομή, η δανειολήπτρια είναι έγγαμη, με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων ανήλικο , και είχε  χρεωθεί  σε  δύο τράπεζες, με πέντε δάνεια, ως οφειλέτης η ίδια αλλά  και  ως εγγυήτρια σε δάνειο Ο.Ε,  στο ποσό των  845.000 ευρώ,

To οικογενειακό της μηνιαίο εισόδημα, φθάνει  στα 616,81 ευρώ , από αγροτική εργασία δική της, του συζύγου της, αγροτική επιδότηση, και βοήθεια γονιών.

Όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία διαθέτει ένα ελαιώνα επιφάνειας , 22.339,89 τ.μ  και μισό ΙΧ από κοινού με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι δεν διαθέτει σπίτι αλλά φιλοξενείται σε σπίτι των πεθερικών.

Το Δικαστήριο της  Ιεράπετρας, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών,( περί εμπορικής ιδιότητας ως εγγυήτριας, στην Ο.Ε, περί αλόγιστου δανεισμού κ.α) με την υπαρ.38/2017 απόφαση του, όρισε:

-Δέχεται,  την αίτηση της δανειολήπτριας

-Ρυθμίζει ,τα χρέη της, σε «μηδενικές καταβολές» έως τον 10/2017 και  ορίζει επανεξέταση , για τυχόν διαφοροποίηση των οικονομικών δεδομένων της.

-Αποφασίζει ,διάσωση του ελαιώνα , των 22.339,89 τ.μ που υπήρξε προσημείωση, όσον αφορά το ποσό της εγγύησης των 808.448,70 ,προς την Ο.Ε

Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μία νικηφόρος και απαλλακτική απόφαση ,για την αγρότισσα οικογενειάρχη, που είχε «πνιγεί» από το άγχος της υπερχρέωσης , λόγω εγγύησης και που κινδύνευε να χάσει τον ελαιώνα της. Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν ορίστηκαν καταβολές για την εξυπηρέτηση του δανείου, καθώς το εισόδημα της  βρίσκεται κάτω από το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση